5 kişinin can verdiği tüp faciasında yaralar sarılmaya başlandı: Sokak hala kapalı tutuluyor

2 gunler önce 13

İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancı olarak işletilen bir restoranda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı patlamada hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Zarar gören ev ve iş yerlerinde temizlik ve onarım çalışması yapıyor. Sokağın giriş ve çıkışları hırsızlık olaylarına karşı kapalı tutuluyor.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 1

Torbalı'da 5 kişinin yaşamanını yitirdiği tüp patlamasında bölge halkı ve esnafı, yaralarını sarmaya başladı.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 2

Belediye ekipleri, güvenlik güçlerinin incelemelerinin ardından sokakta temizlik çalışması gerçekleştirdi.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 3

Patlama nedeniyle sokağa yayılan molozlar ve eşyalar temizlendi. İş yerlerine gelen esnaf ile ev sahipleri, hummalı bir çalışma içerisine girdi.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 4

Zarar gören kepek ve elektrik tesisatları onarılmaya başlandı.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 5

Patlamanın etkisiyle binalarda evlerin içerisine dağılan cam parçaları ve dış cephe malzemelerinin de ev sahiplenince temizlendiği görüldü. Jandarma ekipleri sokağın giriş ve çıkışlarını güvenlik ve hırsızlık olaylarına karşı yabancıların girişine kapalı tutuyor.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 6

Belediye ve Kızılay ekipleri ise vatandaşlara yemek ve su ikramlarında bulunuyor.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 7

"TOPARLANMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Patlama meydana geldiği şırdancının karşısında züccaciye dükkanı işleten Mehmet Şahin (38), "Patlamanın gerçekleştiği dükkanla aramızda 25 metre var. Kapının önünde oturuyordum. Arkadaşım gelip, kepengin yan bölümünde oturmamızı teklif etti. Tabureleri alıp oraya geçtik. Aradan 3-4 dakika geçti patlama oldu. Cam parçaları ve bina dış cephe parçaları etrafa saçıldı. Kepenk bariyer gibi bizi korudu. İlk oturduğum yerde olsaydım üzerime bu malzemeler gelirdi. Yanımdaki arkadaşım bacağından yaralandı. Ne olduğunu anlamadık, şok yaşadık. Bomba patladığını düşündük. Allah kimseyi göstermesin; berbat bir şey. Toparlanmaya çalışıyoruz. Kepengimiz zarar gördü onu onarmaya çalışıyoruz. Dükkan içerisinde dağılan malzemelerimizi toparlıyoruz. Sokak hala kapalı. Bizi bekliyorlar, mallarımızı emniyete alalım ki onlar da sokağı açsın." diye konuştu.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 8

Patlamanın gerçekleştiği iş yerinin karşıdaki apartmanda anne ve babasıyla yaşayan 11 yaşındaki Haktan Baş da "Patlama olduktan sonra sokağa geldiğimizde ölü ve yaraları gördük. Kardeşimle birlikte çok üzüldük. Evimizi temizliyoruz. Videoları izledikçe çok üzülüyorum." dedi.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 9

"SAĞLAM EŞYALARIMIZI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Patlamanın olduğu binanın karşısında bulunan kahvehanenin işletmecisi Remzi Hısır (45) ise "Pazar günüydü. İnsanlar izinli olduğu için kahvehane tıka basa doluydu. Karşımdaki restorandan patlama sesini duyduk. Göz gözü görmez oldu. Bağrışmalar duyduk. Bir arkadaşın üzerine dolap düştü. Onu kurtardım. İş yerime bomba attıklarını düşündüm. Dışarıya çıktım baktım ölüler, yaralılar vardı. İnsanlara yardım ettik, sabretmelerine sağlık ekiplerin geleceği telkininde bulunduk. Öyle bir felaket ki hepimiz şok olduk. Bir anda her şey yerle bir oldu. Toparlanmaya çalışıyoruz. Sağlam olan ürünlerimizi ayırıyoruz. Patlamanın gerçekleştiği bina ağır hasarlı. Benim binamda bir şeyin olmadığını öğrendik. Şu an sadece sağlam eşyalarımızı kurtarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 10

NE OLMUŞTU?

Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde, 30 Haziran'da saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 11

Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. Patlamanın olduğu binada ciddi hasar oluşurken, diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar gördü.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 12

İhbarla olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 13

Patlamanın olduğu bölgede semt pazarı kurulduğu için etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 14

Olayın ardından restoranda bulunan malzemelere incelenmek üzere jandarma tarafından el konuldu. Dün sabah saatlerinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından olay yerindeki hasar gören bina ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Görevlendirilen iki müfettiş tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 15

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Patlamanın ardından tüp değiştirdiği öne sürülen M.K. ile Menderes ilçesinde yakalanan işletme sahibi G.K., jandarma tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan iki kişi, jandarmadaki işlemlerini ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 16

Patlamanın meydana geldiği iş yerinin 6 aydır ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. 29 Mayıs'ta belediyeye ruhsat başvurusunda bulunan işletme sahibi G.K.'nin cumartesi günü tüpü değiştirdiğini ve herhangi bir sorunun olmadığını söylediği belirtildi.

Tüpü değiştiren M.K.'nin ise ifadesinde, uygun işlem yaptığını söylediği kaydedildi.

 Sokak hala kapalı tutuluyor - 17

ÖLENLER TOPRAĞA VERİLDİ

Patlamada ölenler için dün kentin çeşitli yerlerinde cenaze düzenlendi.

Ölenlerden Ruken Çağur'un cenazesi, memleketi Mardin'e götürüldü. Yaşamını yitirenlerden Evin Aslan'ın ise 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Yaşamını yitirenlerin bölgede alışveriş için gezindikleri belirtildi.

Tum Makaleyi Oku