ABD savaş gemilerine İngilizler de katıldı, yer Doğu Akdeniz! Alman medyası: Savaşın eli kulağında

2 gunler önce 17

Yarın dokuzuncu ayına girecek sınır çatışmasının topyekun bir savaşa dönüşeceğine dair işaretler artıyor.

Hizbullah'ın televizyonu El Menar, Lübnan sınırına 15 kilometre uzaklıktaki Raviye'de vurulan İsrail üssüne dair detaylar paylaştı. İran destekli örgüt 188'inci Tugay'ın komuta merkezini bir kamikaze silahlı insansız hava aracı sürüsüyle hedef aldı.

Üsteki birçok noktadan duyulan patlama seslerini gökyüzüne yükselen alevler izledi.

Hizbullah en az 20 İsrail askerinin öldüğünü savunuyor. İsrail tarafından henüz bir resmi açıklama yok.

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah ayrıca İsrail'e Felak füzesi ateşlediğini bildirdi.

18 yıl önce savaşan İsrail ve Hizbullah, Haziran ayından bu yana tam ölçekli yeni bir savaştan söz ediyor.

Geçen haftadan bu yana birçok ülke vatandaşlarından Lübnan'ı terk etmesini isteyen duyurular yaptı. Havayolu şirketi Lufthansa, Beyrut'tan gece yarısı gerçekleşecek uçuşları 31 Temmuz'a kadar askıya aldı. Lufthansa Grup, Avusturya, İsviçre ve Brüksel havayollarının taşıyıcılığını da yapıyor.

Tel Aviv yönetiminin ana müttefiki ABD'nin Doğu Akdeniz'e yığınağından yeni fotoğraflar var. USS Wasp'ın başını çektiği amfibi hazırlık grubu, Doğu Akdeniz'de uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın liderlik ettiği taarruz grubuyla buluştu. Tatbikata İngiliz donanmasına bağlı HMS Duncan adlı savaş gemisi de katıldı.

Amerikan Deniz Kuvvetleri tatbikatın tam konumunu paylaşmadı, yalnızca Doğu Akdeniz ifadesi dikkat çekti.

USS Wasp'ın liderlik ettiği amfibi gemilerinin bölgeye gönderilmesi, ABD'nin muhtemel bir savaşta Lübnan'daki vatandaşlarını tahliyeye hazırlandığı yorumlarını beraberinde getirdi. Pentagon ise, savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'e kaydırılmasını caydırıcılık olarak tanımlıyor.

BILD: SAVAŞIN ELİ KULAĞINDA

Alman tabloid gazetesi Bild se, 'İsrail'in Lübnan işgalinin eli kulağında' başlıklı haberinde savaşın Temmuz ayının üçüncü ya da dördüncü haftasında başlayacağını yazdı. Bild, Almanların Lübnan'dan acil şekilde ayrılması gerektiğini de ekledi.

8 Ekim'den bu yana çoğunlukla sınır hattını aşmayan çatışmalarda Hizbullah 350'den fazla üyesini kaybetti, İsrail tarafında ise biri general 15 asker öldü.

100 binden fazla füze ve roketi olduğu tahmin edilen, bazı kaynaklarda bu sayının 200 bini bulduğu Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, Haziran ayında televizyonlarda yayımlanan konuşmasında topyekun bir savaşta hiçbir kural olmayacağını söyledi.

Tum Makaleyi Oku