AKAD Başkanı Kenan Özgüven, Güven Tazeledi

1 hafta önce 30

Diyarbakır merkezli Telsiz Radyo Amatörleri, Arama, Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) ikinci olağan genel kurul toplantısı ve üçüncü kuruluş yıldönümü kutlaması yapıldı.

AKAD’ın genel kurulu ve kuruluş yıldönümü nedeniyle, Ulu Cami Meydanında ve Hasan Paşa da, tanıtım broşürü dağıtıldı. Dernek yetkilileri, toplumun afet bilincinin artırılması, haberleşme,  arama, kurtarma, doğa sporları konusunda özellikle gençlerin bilgilendirilmesi ve bu tür derneklere destek olunması yönünde çağrıda bulunarak, Diyarbakırlıları derneğe üye olmaya davet etti.

GENEL KURUL VE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Olağan genel kurul toplantısı ve kuruluş yıldönümü kutlamalarını birlikte yapan, Diyarbakır merkezli Telsiz Radyo Amatörleri, Arama Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) Başkanı Kenan Özgüven, “Derneğimizin, 2. Olağan kongresindeyiz fakat 3. Kuruluş yıldönümünü de kutluyoruz. Derneğimiz insanlık adına önemli bir misyon yüklenmiş durumdadır. Biz derneğimizle yardıma muhtaç insanlara elini uzatan dernek olmanın yanı sıra, arama, kurtarma, afet haberleşme, doğa sporları konusunda farkındalık oluşturuyoruz. Doğa ve insan kaynaklı felaketler devam ettiği müddetçe tüm insanlarımız yardım çalışmalarına ve çalışanlarına ihtiyaç duymaya devam edecektir. Bu anlamda Diyarbakır’ımızda yaşamını sürdüren tüm gençlerimizin bilinçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Arama, Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları gibi İnsani yardım çalışması yapanlar bir ailedir. Bu hizmetler sevgi ve kardeşlik bilinci ile yapılmaktadır ve değer bulmaktadır.” Dedi.

AKAD OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ.  

Diyarbakır merkezli Telsiz Radyo Amatörleri, Arama Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) ikinci olağan genel kurul toplantısı Diyarbakır – Sur, Cami Kebir Mahallesinde bulunan Ciğer-Han Restoran’da üyelerin ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış ve yoklamanın yapılması ardından Divan seçimi yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

AKAD Başkanı Kenan Özgüven misafirlere ve üyelere kısa bir hoş geldin konuşması yaparak derneğin kuruluşundan bu yana yaptıkları faaliyetleri anlattı ve genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Tek listeyle girilen ve üyelerin tümünün katıldığı Telsiz Radyo Amatörleri, Arama Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) genel kurulunda başkanlığa Kenan Özgüven tekrar seçilerek güven tazeledi.

Yeni yönetim ve denetim kurulları da belirlendiği genel kurulda ayrıca, derneğin gelecek dönem faaliyetleri hakkında da açıklamalar yapıldı.

Telsiz Radyo Amatörleri, Arama Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) Başkanı Kenan Özgüven, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Genel kurulumuzu onurlandıran değerli misafirlerimizi ve üyelerimizi saygıyla selamlıyorum. Genel Kurulumuzda delegelerimiz tarafından yeniden göreve layık görüldük. Bu bize duyulan güveni ve desteği gösteriyor. Bu güveni boşa çıkarmayacağız ve derneğimizi daha da büyütmek için çalışacağız.  Genel kurulumuzda yeni yönetim ve denetim kurullarımız da belirlendi. Yeni yönetim kuruluna ve denetim kuruluna seçilen arkadaşlarıma da tebriklerimi sunuyorum.
Derneğimizi 28 Temmuz 2021 tarihinde 25 arkadaşımızla kurduk. Şimdi üye sayımız 87 oldu. Şimdiye kadar hemen hemen tüm üyelerimize ilk yardım eğitimleri, AFAD saha destek gönüllüsü, itfaiye yangın gönüllüsü, orman yangınları ile mücadele gönüllüsü, insansız hava aracı kullanma eğitimleri v.b. birçok eğitimlerini aldırdık. Aynı zamanda madencilik ve balık adam eğitimleri de almak istiyoruz. Bu konuda da yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın. 6 Şubat depremlerinde gönüllü olarak en kazların üzerinde canla başla insan hayatını kurtarmak için mücadele verdik. Geceli gündüzlü çalıştık ve bir yandan gelen yardımların dağıtımında bulunduk. Devlet kurumlarımızın yanında ve desteğinde elimizden geldiği kadar bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. İnşallah derneğimiz başta Allah’ın rızasını kazanmak, vatana millete insanlığa hizmet etmek, insanlara ayırt etmeden yardımcı olabilmek üzere kurulmuştur.
Peygamber efendimizin hadisinde işaret ettiği gibi bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığı kurtarmakla aynıdır. Bu ifade temel ilkemizdir. ALLAH tüm evreni kainatı insanları ve tüm canlıları yaratandır. Bizler de bu vesileyle Allah’ın ve peygamber efendimizin yolunda hareket ederek, hiçbir insan canlı ayırt etmeden, hayat kurtarmanın verdiği onur içerisindeyiz. Ne yazık ki derneğimiz ayda 50 TL üyelik aidatlarıyla yoluna devam etmektedir. Derneğimizin araç ve gereçlere üst başlara ayakkabılara vb şeylere ihtiyacı vardır. Aynı zamanda arama kurtarmalarda daha iyi bir şekilde bulunmak ve akreditasyonumuzu gerçekleştirmek için önce devletimizin ve kalbi güzel iyi insanların bizlere yardımcı ve destek olmalarını bekliyoruz. Derneğimiz insanlık ve iyilik üzerine canlarımızı ortaya koyarak gönüllü bir şekilde hareket etmektedir. Gönüllü arkadaşlarımızı eğitimlere gönderdiğimizde valilik idari olur izni alıyoruz kurumların da desteğini bekliyoruz. Gönüllülerimiz, eğitimlerini insanların hayatlarını kurtarmak ve kamuya yararlı olabilmek için alıyorlar.” Diye konuştu.

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR

Dernek faaliyetlerine destek veren kişiler, kurum ve kuruluşlara da teşekkürlerini ileten AKAD Başkanı Kenan Özgüven, “Buradan Diyarbakır Valimiz Ali İhsan Su’ya başta olmak üzere, Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü personellerine, Diyarbakır il afet acil durum müdürlüğüne, Diyarbakır Belediyesi itfaiye daire başkanlığına, Diyarbakır il sağlık müdürlüğü ve ilk yardım eğitim birimine, Diyarbakır orman işletme bölge müdürlüğüne ve Diyarbakır il orman işletme müdürlüğüne, Türkiye Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni, Onursal Üyemiz Gazeteci Ekonomist Ahmet Kaplan’a, misafirimiz Hak İş Diyarbakır sendika başkanı Mehmet Aküzüm’e ve delegelerine, bize yerini açan Ciğer-Han Restoran İşletmecisi Muhlis Kaymak’a, müzisyen arkadaşlarımıza, fotoğraflarımızı çeken profesyonel fotoğraf sanatçısı Suat Ergin’e ve tüm üyelerimize en kalbi teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Genel Kurulumuz devletimize vatanımıza milletimize insanlarımıza ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olsun. Başarılar hepimizindir.” Sözlerine yer verdi.

YENİ YÖNETİM ŞÖYLE

Diyarbakır merkezli Telsiz Radyo Amatörleri, Arama Kurtarma, Afet Haberleşme, Doğa Sporları Derneği (AKAD) Yeni yönetimi şöyle oluştu:

Başkan; Kenan Özgüven,
Üyeler; İsmail Taş,  Sabriye Çiçek, Tuba Demir, Mustafa Tokay, Haki Çiftçi, Ramazan Özyıldız.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri;

Canan Kaya, İzettin Güzel, Kadir Felek,  Mesut Kaymak,  Mihriban Önder, Elif Akçay, Meral Altan.

Denetim kurulu asil üyeleri;

Başkan Serhat Altan, 
Üyeler;
Mehmet Yavuz Akbaba, İbrahim Zencirci

Denetim kurulu yedek üyeleri; Cihan Yıldırım, Bilal Alantar, Kadir Aslan.

Tum Makaleyi Oku