Akraba muhtarlar arasında seçim rekabeti: "Belki eşi bana oy verecek"

1 ay önce 20

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı 20 kayıtlı seçmenin bulunduğu Sarıçayır Mahallesi'nde akraba olan muhtar adayları yarışıyor. Seçimde yeniden aday olan mahalle muhtarı Mehmet Elçi, amcasının oğlu Mustafa Elçi ile dayısının oğlu Ahmet Doğru ile yarışacak. Mahalleliden oy isteyen muhtar adaylarına çalışmalarında eşleri de destek oluyor.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 1

Yerel seçimlere 5 gün kaldı.

Kepsut ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki kırsal 8 haneli Sarıçayır Mahallesi'nde kayıtlı 20 seçmen, 3 muhtar adayıyla 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 2

Bu dönemde de aday olan mahalle muhtarı Mehmet Elçi'nin rakipleri ise amcaoğlu Mustafa Elçi ile dayısının oğlu Ahmet Doğru oldu.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 3

Elçi, 2019'daki seçimlerde de yeğeni Hüseyin Elçi ile yarıştıklarını belirterek "Sarıçayır Mahallesi'nde doğdum ve 30 nüfusu geçtiğini hiç hatırlamıyorum. Köy, 2000 yılından itibaren ise neredeyse tamamen boşaldı. Buradan 1983 yılında ayrıldım. Bor madenlerinde çalıştım. 28 yıl Bigadiç ilçesine çalıştıktan sonra emekli oldum ve döndüm. 2019'daki seçimlerde ise 18 seçmenimiz vardı. Amcaoğlum Hüseyin Elçi rakibimdi." dedi.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 4

"YEĞENİM MUSTAFA'NIN BENİ DESTEKLEMESİNİ İSTİYORUM"

Mahallede yaptığı çalışmaları anlatan Mehmet Elçi, mahallede asfalt yapılmasını sağladığını ve su sorununu çözdüğünü dile getirdi.

"Önümüzdeki dönemde mahallemiz için yapmak istediğim işler var." diye konuşan Elçi, "Şu an bir altyapıya ihtiyacımız var. Hedefim altyapı sorunumuzu çözmek. Dayımın oğlu Ahmet Doğru ile benim 7'şer oyumuz var, o yüzden 6 oyu olan yeğenim Mustafa'nın beni desteklemesini, geçen sefer olduğu gibi işin kuraya kalmamasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 5

"SANDIKTAN NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAZ"

Adaylardan Mustafa Elçi, Balıkesir'de yaşarken 6 ay önce doğayla baş başa kalmak için köye döndüğünü dile getirdi.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 6

Şehir yaşamı yerine burada temiz hava, bol gıda ve oksijen aldığı için daha mutlu olduğunu belirten Elçi, mahallede yaz-kış yaşayan sayısının az olduğunu dile getirdi. Köye dirlik, düzen ve huzur vadeden Elçi, "Rakibiz ama aramızda bir sorun, dargınlık yok. Amcam benim ona oy atmamı beklerken ben de onun bana oy atmasını bekliyorum. Sandıktan ne çıkacağı belli olmaz. Sandık her şeyi söyler. Belki amcamın eşi bana oy verecek. Aramızdaki tatlı rekabet sürecek." dedi.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 7

"SARIÇAYIR'I DUYURMAK İSTİYORUM"

Seçimlerde iddialı olduğunu belirten adaylardan Ahmet Doğru da mahalleye yatırım gelmesini amaçladığını söyledi.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 8

Kırsal mahallede tavuk besiciliği yaptığını söyleyen Doğru, "Kepsut ilçe merkezinde Sarıçayır'ı bilmeyen insanlar var. Sadece Balıkesir'e değil, Türkiye'ye, dünyaya 'Sarıçayır' ismini duyurmak istiyorum. İlk olarak altyapı çalışmalarını tamamlayacağım. Off-road yarışlarını düzenleyeceğim ve burayı örnek bir köy yapacağım." ifadelerini kullandı.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 9

"BU SEFER DE BİZ YAPALIM"

Mevcut muhtar Mehmet Elçi'nin eşi Emine Elçi ise "Başta muhtar adayı olmasına karşıydım ama yolu getirdik, suyu getirdik. Önceden incir ağaçları bile kuruyordu. Emek verdik." dedi.

Köy için yaptıklarını anlatan Elçi, "Muhtarlık odası yapıldı, çeşme yapıldı." ifadelerini kullandı.

 "Belki eşi bana oy verecek" - 10

Mustafa Elçi'nin eşi Hatice Elçi de "Hangisi hayırlısıysa o olsun. Zaten akrabayız, küslük, dargınlık yok. Amcam bir kere yaptı. Bu sefer de siz bize oyunuzu verin, biz yapalım." diye konuştu.

Tum Makaleyi Oku