AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB tarih verdi)

1 ay önce 29

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav süreciyle ilgili ayrıntılar belli oldu. MEB tarafından paylaşılan takvimle AÖL sınav sorularının yayımlanacağı ve sonuçlandırılacağı tarihe yer verildi. Peki, AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB tarih verdi) - 1

Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı Engelli ve Orta Doğu Programı Öğrencileri ile Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri ve Açık Öğretim Okullarında Kayıtlı Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Yazılı Sınavı 16-17 Mart tarihlerinde tamamlanacak. Sınav 81 il ve belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB tarih verdi) - 2

AÖL 2.DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarları 21 Mart 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr, adreslerinden yayımlanacak.

AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB tarih verdi) - 3

AÖL 2.DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

17 Nisan 2024 tarihinden itibaren adaylar, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile;

- Açık öğretim liseleri için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

- Açık Öğretim Ortaokulu için https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx

internet adreslerinden giriş yaparak sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecek.

AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? AÖL 2. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB tarih verdi) - 4

AÖL SINAV DEĞERLENDİRME

• Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacaktır.

• Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

• Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Tum Makaleyi Oku