Arabadan atılan izmarit yangın çıkardı

2 gunler önce 14

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde otluk alanda yangın çıktı. Yangın ekili alanlara ulaşmadan itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangının atılan bir sigara izmariti nedeniyle başladığı bildirildi.

Arabadan atılan
izmarit yangın çıkardı - 1

Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar Mahallesi’ndeki Baraj Göleti yakınında anız yangını meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul-Edirne yönünde seyir halinde olan bir araçtan atılan sigara izmariti otluk alana geldi.

Arabadan atılan
izmarit yangın çıkardı - 2

Yüksek sıcaklığın ve rüzgarın da etkisiyle otluk alanda çıkan yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Arabadan atılan
izmarit yangın çıkardı - 3

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların da desteğiyle yangını ekili alanlara sıçramadan söndürdü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Arabadan atılan
izmarit yangın çıkardı - 4

Yangın yerine gelen Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Arabadan atılan
izmarit yangın çıkardı - 5

“Bugün otobanda seyir halinde olan bir vatandaşın attığı sigara izmaritinden çıktığı düşünülen yangın otoban kenarındaki ormanlık alanı küle çevirdi.” diyen Çolakoğlu, “Neyse ki duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ve itfaiye ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile tarlaların bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alındı.” ifadelerini kullandı.

Tum Makaleyi Oku