Hakan Çalhanoğlu'ndan Galatasaray açıklaması

2 haftalar önce 17

Serie A ekiplerinden Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, bir rçportaj sırasında Galatasaray ile ilgili sorulan soruyu yanıtlamıştı.Galatasaray taraftarı olan Hakan Çalhanoğlu'na 'Kendini bir Galatasaray taraftarı olarak tanımlıyorsun ama hiç Türkiye'de oynamadın. Kendini Galatasaray forması giyerken hayal ediyor musun?' sorusu yöneltilmiş ve milli oyuncumuz da konuyla ilgili ''Dürüst olmam gerekirse hayır. Avrupa'da oynamayı seviyorum. Tüm hedefim kariyerimi Avrupa'da geçirmek, en üst seviyede kalmak. Türkiye Süper Ligi'ni takip ediyorum. Geçen ay olanlardan daha iyi işler yaparlar diye umuyorum'' açıklamasını yapmıştı.

Hakab Çalhanoğlu, bugün yaptığı yeni açıklamada ise röportajda kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldıığnı ve bunu çeviriden kaynaklı olduğunu ifade etti.

Hakan Çalhanoğlu Galatasaray ile ilgili yaptığı yeni açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Dün bir röportajda kullandığım ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirtmek istiyorum. Bu yanlış anlaşılmanın dil farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum.

Her zaman şeffaf ve dürüstlüğü prensip edinmiş biri olarak herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep vermemek adına bu açıklamayı yapmam gerek. Ben her zaman dürüstlüğe önem verdim ve Galatasaray'a duyduğum sevgiyi, saygıyı hiçbir zaman saklamadım.

Hiçbir kulübe hiçbir zaman bir saygısızlık yapmam söz konusu olmadı, olamaz. Söylediklerim bir kulüp özelinde değil, ülke futbolumuzun gelişmesi temennisi özelindeydi.

Son aylarda ülkemiz futbolunda yaşananlar herkesin malumu. Bu yaşananların marka değerimizi olumsuz etkilediği de çok açık.

Benim en büyük temennim ülke futbolunda herkesin bir araya gelip futbolumuzun seviyesini yukarı çekmesi. Çünkü bu yaşanların tek zararının kendimize olduğu ortada.

Eğer futbolumuzu hak ettiği yere getirirsek zaten Dünya üzerindeki her futbolcu Türkiye'de oynamak isteyecektir, genç yaşlarında dahi.

Bunu başaracak potansiyelimiz, Avrupa'nın en iyi takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde rekabet edebilecek kapasitemiz var. Yeter ki ülkece artık bunu yapmaya karar verelim.

Söylediklerim bundan ibaretti. Saygılarımla."

???? Hakan Çalhanoğlu'ndan güdümlü pas.pic.twitter.com/kN42VcXjSK

— Futboo (@FutbooCom) February 5, 2024
Tum Makaleyi Oku