Baby Reindeer Oyuncuları: Popüler Dizinin Oyuncuları Daha Önce Hangi Yapımlarda Rol Almıştı?

1 hafta önce 31

Nisan ayında Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşan Baby Reindeer, son dönemin en popüler yapımlarından biri olmayı başardı. Dizinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Richard Gadd’ın başından geçen gerçek bir olayı konu alan dizi kısa sürede milyonlarca insan tarafından izlendi. Dizi, kabaca başarısız bir komedyen olan ve aynı zamanda bir barda çalışan Donny (Richard Gadd) adındaki adamın Martha (Jessica Gunning) isimli kadın tarafından yaklaşık 5 yıl boyunca takip edilmesini ve bu süreçte yaşananları konu alıyor. Bununla birlikte dizinin büyük bir popülarite yakalamasına katkı sunan pek çok unsur var. Temellerini gerçekten yaşanmış bir olaydan alması, etkileyici senaryosu, hikaye anlatım tekniği ve elbette oyuncu performansları. Dizide başrolleri üstlenen Richard Gadd ve Jessica Gunning gerçekten de görülmeye değer bir oyunculuk sergiliyor. Öte yandan Nava Mau, Tom Goodman-Hill, Shalom Brune-Franklin ve Nina Sosanya gibi isimlerin de rollerinin hakkını fazlasıyla verdikleri rahatlıkla söylenebilir. Ancak bu isimler izleyici karşısına ilk kez Baby Reindeer ile çıkmadı. Peki, Baby Reindeer oyuncuları daha önce hangi yapımlarda yer almıştı?

1. Richard Gadd

Popüler dizinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Richard Gadd son derece yetenekli bir isim. Kariyerinin zirvesine Baby Reindeer ile çıkmış olsa da köklü bir tiyatro geçmişi var. Oyuncu, yazar ve komedyen ise ünvanlarından yalnızca bazıları. Haliyle Richard Gadd ismi bazı izleyiciler için hiç de yabancı değil. Clique, Code 404, Urban Myths, Wedding Season ve Outlander Gadd’ın rol aldığı yapımlardan bazıları.

2. Jessica Gunning

Dizide Martha isimli takıntılı kadını canlandıran Jessica Gunning Baby Reindeer oyuncuları arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip. Çünkü oynaması hayli zor olan çok katmanlı bir rolün üstesinden gelmeyi ve izleyicilerde hayranlık uyandırmayı başarıyor. 38 yaşındaki İngiliz oyuncuya Baby Reindeer setinin kapılarını aralayan şey ise geçmişteki performansları. The Outlaws, Back and Fortitude, Trollied, Jericho, What Remains ve Law & Order: UK, oyuncunun izleyici karşısına çıktığı diğer yapımlar.

3. Nava Mau

Baby Reindeer dizisinde anlatılan hikâyenin en önemli karakterlerinden biri de Teri. Karaktere hayat veren isim ise Nava Mau. Mau, dizi endüstrisinde oldukça yeni bir isim. Yine de oyuncuyu Baby Reindeer harici yapımlarda izlemek mümkün. Oyunculuk kariyerinde birkaç kısa filmde rol alan Mau’nun Baby Reindeer’dan önceki en önemli projesi ise Generation.

4. Tom Goodman-Hill

Baby Reindeer, izleyiciye katmanlı bir hikâye sunuyor. Tom Goodman-Hill tarafından canlandırılan Darrien ise bu katmanlı yapının önemli bir parçası. Baby Reindeer’ın gösterime girmesinin ardından önemli bir popülerlik yakalayan oyuncu daha öncesinde de yakından tanıyan izleyiciler var. Tom Goodman-Hill; Silent Witness, Cheat, Humans, Mr. Selfridge ve Black Mirror gibi dizilerin yanı sıra Rebecca, The Imitation Game, The War Below, Where Hands Touch, The Rizen, 7 Lives ve The League of Extraordinary Gentlemen gibi filmlerde rol aldı.

5. Danny Kirrane

İzleyici karşısına ilk kez 2007 yapımı Skins isimli dizi ile çıkan İngiliz oyuncu Danny Kirrane, Baby Reindeer’da Donny’nin çalışma arkadaşlarından birine hayat veriyor. The Sandman, The Serpent Queen, The Inbetweeners ve Trollied oyuncunun daha önce rol aldığı diziler arasında yer alıyor. Killer Weekend, Game Over, The Hatching, Autómata, The Therapist, Walking on Sunshine ve Karayip Korsanları ise oyuncunun boy gösterdiği filmlerden.

6. Hugh Coles

31 yaşındaki Hugh Coles İngiltere’nin son dönemdeki en dikkat çekici oyuncuları arasında gösteriliyor. Çeşitli performansları ile önemli ödüllere aday gösterilen ve Juice Dreamland, Atlanta, Death In Paradise, The Festival ve Defending The Guilty gibi yapımlarda yer alan oyuncu önemli tiyatro oyunlarında da izleyici karşısına çıkıyor.

7. Michael Wildman

Baby Reindeer oyuncuları

1970 yılında dünyaya gelen İngiliz Michael Wildman, Baby Reindeer oyuncuları arasındaki en ünlü isimlerden biri. Emmerdale, Marcella, Rellik, Back, Family Affairs ve Casualty kariyeri boyunca yer aldığı dizilerden birkaçı. Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Ready Player One, London Has Fallen and The Bourne Ultimatum ve Harry Potter ise İngiliz oyuncunun sevenleri ile buluştuğu filmlerden bazıları.

8. Shalom Brune-Franklin

Baby Reindeer oyuncuları

Oyunculuk eğitimine çok küçük yaşlarda başlayan 1994 doğumlu Shalom Brune-Franklin Baby Reindeer sayesinde dünyaca bilinen bir oyuncu olmayı başardı. Ancak oyunculuk kariyerinde önemli yeri olan başka yapımlar da var. Söz gelimi Line Of Duty bunlardan biri. Ayrıca Donny’nin eski kız arkadaşı Keeley rolünü üstlenmeden önce Our Girl, The Tourist, Dinner Date, OtherLife ve Great Expectations gibi yapımlarda da Shalom Brune-Franklin ile karşılaşmış olabilirsiniz.

9. Nina Sosanya

Baby Reindeer oyuncuları

Bugüne kadar pek çok tiyatro oyununda, televizyon dizisinde ve sinema filminde rol alan Nina Sosanya da şöhreti Baby Reindeer ile yakalayanlardan. Screw, Good Omens, His Dark Materials, Staged, Little Birds, Brave New World, Killing Eve, Marcella, Last Tango in Halifax, Shetland, Vera, Doctor Who ve Teachers Sosanya’nın izleyici karşısına çıktığı yapımlardan bazıları.

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku