Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor

1 ay önce 22

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin tarım bakanlarının toplantısı öncesinde Belçikalı çiftçiler başkent Brüksel’de gösteri düzenledi. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda traktörle Brüksel merkezine gelen çiftçiler, AB binalarının olduğu Rue de la Loi caddesini trafiğe kapattı.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 1

Belçika'nın çeşitli bölgelerinden çiftçiler, 1 ve 26 Şubat'taki gösterilerin ardından 3. kez protesto için Brüksel'e gitti.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 2

AB Tarım Özel Komitesi, Tarım ve Balıkçılık Konseyi toplantısında çiftçilerin talebi üzerine AB Komisyonu'nun Ortak Tarım Politikasını revize etme önerisini onayladı.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 3

Belçikalı çiftçiler salı günü  tarım politikasını ve düşük geliri protesto etmek için traktörlerini AB Komisyonu binası yakınındaki başkent Brüksel'e sürdü.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 4

Çiftçiler AB tarım bakanlarının toplantısıyla aynı anda traktörleriyle bir protesto düzenlediler.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 5

Yaklaşık 150 traktörün sokakları kapatarak trafikte aksamalara neden olduğunu söylendi.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 6

Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler aylardır düşük ücretlere, kısıtlamalara, gıda ithalatı ve Ukrayna tahılına yönelik ticari destek de dahil olmak üzere AB ve ulusal politikalara karşı öfkelerini dile getiriyorlar.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 7

Geçen hafta AB, çiftçilerin vergi ve harçlardan muaf Ukrayna gıda ürünlerinin ihracatının durdurulmasını talep eden Avrupa'daki bir dizi protestonun ardından Belarus ve Rusya'dan tahıl ihracatına bariyer vergisi getirmeye karar verdi.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 8

Ucuz Ukrayna tarım ürünlerinin AB ülkelerinde, özellikle de Ukrayna sınırındaki ülkelerde tarımı yok ettiği söylendi.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 9

AB Komisyonu Mart ayı ortasında pestisit kısıtlamalarını kaldırmayı, çavdar ve arpa sübvansiyonlarını artırmayı, mevcut tarım vergisi seviyesini korumayı ve bitki koruma ürünleri ile nadasa ihtiyaç üzerindeki kısıtlamaları kaldırmayı da kabul etti.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 10

Polonya hükümeti ise geçen hafta ülke çapında devam eden protestolara son vermek için çiftçilerle bir anlaşmaya vardı.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 11

AB TARIM POLİTİKALARINI REVİZE EDECEK

AB Tarım Özel Komitesi, Tarım ve Balıkçılık Konseyi toplantısında çiftçilerin talebi üzerine AB Komisyonu'nun Ortak Tarım Politikası'nı (CAP) revize etme önerisini onayladı.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 12

Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau, Brüksel'deki konsey toplantısı salonunun önünde gazetecilere verdiği demeçte, AB parlamentosunun Nisan ayı sonlarında kabul etmesi beklenen kararı desteklediğini söyledi.

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor - 13

CAP revizyonu, öngörülemeyen hava olayları sırasında özel kararlar alınması, küçük sömürülerin CAP kontrolleri ve yaptırımlarından muaf tutulması ve üye devletlerin değişen koşullara uyum sağlamak için CAP'yi yılda bir kez yerine iki kez revize etmelerine izin verilmesi dahil olmak üzere çiftçiler lehine daha fazla esneklik sağlamayı amaçlamaktadır.

Tum Makaleyi Oku