Beryl Kasırgası'nın etkileri sürüyor: Adanın tamamı evsiz kaldı

2 gunler önce 17

Beryl Kasırgası, Karayip ülkelerini vurdu. Saint Vincent ve Grenadinler açıklarında bulunan adadaki hemen hemen her binananın yıkıldığı veya ciddi şekilde hasar gördüğü açıklandı. Ada sakinlerinin neredeyse tamamı evlerini kaybetti.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 1

EN AZ 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Atlantik Okyanusu'nda oluşan Beryl Kasırgası'nın şiddeti "kategori 5"e çıkarken, kasırga nedeniyle ilk belirlemelere göre en az 6 kişi hayatını kaybetti.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 2

Beryl Kasırgası'nın en güçlü olduğu Union Adası sakinleri yıkımın boyutu karşısında şaşkına döndü.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 3

Saint Vincent ve Grenadinler açıklarında bulunan adadaki hemen hemen her binanın yıkıldığı veya ciddi şekilde hasar gördüğü görüldü.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 4

Adada yaşayan insanlar adanın neredeyse tamamının evsiz kaldığını belirtti.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 5

Ayakta kalan neredeyse hiç binanın olmadığı,  yolların kapandığı ve sokaklardaki elektrik direklerinin devrildiği açıklandı.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 6

Binlerce kişi hâlâ elektriksiz ve birçoğu Saint Vincent ve Grenadinler, Grenada ve Saint Lucia'daki geçici barınaklarda kalıyor.

 Adanın tamamı evsiz kaldı - 7

KASIRGALAR NELERDİR? 

Kasırgalar, tropikal bölgelerde oluşan şiddetli rüzgarlar, yoğun yağış ve dev dalgalarla karakterize edilen doğal afetlerdir. Kasırgaların merkezinde düşük basınç bulunur ve çevresinde yüksek hızda dönen rüzgarlar oluşur. Bu rüzgarlar, spiral bir şekilde hareket eden yoğun bulut sistemleri oluşturur.

Tum Makaleyi Oku