Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor

2 gunler önce 14

Beyazlayan saçlar yaşlılığın ilk sinyalleri olarak kabul edilse de bazen genç yaşlarda da beyaz saç telleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Saçlarınızın erken beyazlamasının sebebi vücudunuzda eksik olan bazı vitaminler olabilir. Genetik bozukluklar, kronik stres, melanin üretimindeki dengesizlik de saçların erken beyazlamasının sebepleri olarak kabul edilebilir. Ancak bazı vitaminlerin eksikliği saçların daha hızlı beyazlamasına sebep oluyor.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 1

Saçların beyazlaması genellikle yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Saçların rengi saç köklerinde bulunan melanin adı verilen pigmentler tarafından belirlenir. Melanin üretimi yaşla birlikte azalabilir ve bu da saçların renginin doğal olarak grileşmesine veya beyazlamasına neden olabilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 2

Bununla birlikte, saçların erken beyazlaması genetik faktörlere, stres seviyelerine, hormonal değişikliklere veya bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak da olabilir. Örneğin, erken yaşta stresli bir olay geçiren bazı insanlarda saçların beyazlaması daha erken başlayabilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 3

Saçların neden beyazladığı tam olarak anlaşılmamakla birlikte, genellikle yaşla ilişkili bir süreç olduğu kabul edilmektedir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 4

Çevrenize baktığınızda genellikle yaşı ilerlemiş olan insanların saçlarının beyazladığını düşünürsünüz. Saça doğal rengini veren pigmentin adı melanin‘dir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 5

Bu pigmentin oluşumu daha doğmadan önce başlar. Yaş ilerledikçe vücutta melanin üretimi azalır.Melanin kapasitesi azaldıkça bu durum saçta beyazlamaya sebep olur. Ancak saçlar sadece ileri yaşlarda beyazlamaz. Çok genç yaşta olan kişiler de bile saçlarda beyaz görülebilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 6

Saçların erken beyazlamasının çeşitli nedenleri olabilir. Saçların beyazlamasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 7
  • Genetik bozukluklar,
  • Kronik stres gibi durumların tetiklediği horman üretimleri
  • Melanin üretimindeki dengesizlikler
  • Kimyasal maddelere maruz kalma,
  • İklim şartlar,
  • Vücutta eksik olan vitaminler
Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 8

Saçların yaşa bağlı olarak beyazlaması çok normal ve doğal bir süreçtir. Ancak erken yaşlarda beyazlayan saçların pek çok sebebi olabilir. Ailenizde erken yaşlarda saç beyazlama sorunu varsa sizin de erken yaşlarda saçlarınızın beyazlama olasılığı yüksektir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 9

Bununla birlikte vitamin eksikliği, yetersiz beslenme, zararlı alışkanlıklar gibi pek çok etken de saçların beyazlamasına sebep olabilir.

Bu sebeple saçlar için gerekli olan vitaminlerin vücuda alınması çok önemlidir. Özellikle B12, demir, iyot ve C vitamini bakımından zengin olan bir beslenme biçimi saçların beyazlaşmasını geciktirebilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 10

Saçların beyazlaması doğal bir süreç olarak kabul edildiği için yaşlanmaya bağlı olarak oluşan beyazları önlemek mümkün değildir. Ancak genç yaşlarda beyazlayan saçları durdurmak için mutlaka bu vitaminleri içeren besinler tüketmelisiniz ya da takviye olarak almalısınız.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 11

B12 VİTAMİNİ

B12 vitamini vücut gelişiminiz için önemlidir. Saç sağlığınız içinde B12 vitaminine ihtiyacınız var. B12 vitamini saçları güçlendirir, saçları onarır ve canlandırır. Erken beyazlayan saçlar için etkili bir çözüm olabilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 12

B12, kemik iliğinde kan hücrelerinin yapımında da görevlidir. B12 vitamini faydaları oldukça fazladır.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 13

Sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, vücut hücrelerinin oluşumunu kendini yenilemesini ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştıran vitaminler arasında yer alır.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 14

B5 VİTAMİNİ

B grubundan vitaminlerin bize güçlü ve sağlıklı saçlar veren güzellik vitaminleri olarak kabul edilmesi sebepsiz değildir. Diğer şeylerin yanı sıra, B5 vitamini saç kökündeki önemli metabolik süreçlerden sorumludur ve kafa derisinin iltihaplanmasını önler.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 15

B5'in yetersiz tedariki bu nedenle saçınızın grileşmesine neden olabilir. B5 eksikliğiniz varsa, büyük olasılıkla diğer B vitaminlerinde de eksiksinizdir, bu da pigmentasyon eksikliğine ek olarak saç dökülmesine de yansır .

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 16

Vücut güzellik vitaminlerinin sadece küçük miktarlarını depolayabildiğinden, düzenli olarak B vitamini yüksek gıdalar yemelisiniz. Bunlar avokado, muz, balık ve et, yumurta, süt, baklagiller ve tam tahıllar şeklinde sıralanabilir.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 17

D VİTAMİNİ

D vitamini sadece güçlü kemikler ve kaslar ve bağışıklık sistemimiz için önemli değil, saçlarımız da güneş vitamininden yararlanıyor. Örneğin, saç döngüsünün büyüme aşamasını hızlandırır. Bununla birlikte, ciddi bir vitamin eksikliği varsa, melanin üretimi bozulur ve saçlarınız griye döner.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 18

D vitamin eksikliğinin ilk belirtileri kuru ve dökülen saçların yanı sıra yorgunluk ve vücut ağrılarıdır.

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor - 19

Bunu önlemek için ilkbahar ve yaz aylarında mümkün olduğunca fazla güneş ışığına maruz kalmalısınız

Tum Makaleyi Oku