Turizmin lokomotifleri

1 hafta önce 17

Gezginler için doyumsuz manzaralar eşliğinde yeni yerler keşfetme imkanı sunan turistik tren hatları, ev konforunda hizmetler sunuyor. İşte Türkiye’nin turistik tren hatları:

Türkiye’nin en popüler turistik tren hattı olan Doğu Ekspresi, seyahat severler tarafından en fazla tercih edilen tren hattı olarak biliniyor.

Ankara'dan Diyarbakır'a uzanan güzergah boyunca seyahat tutkunlarına yeni deneyimler sunan Mezopotamya Ekspresi ilk seferini 19 Nisan’da yapacak.

İzmir ve Eskişehir’i birbirine bağlayan Ege Ekspresi özellikle yaz aylarında çoğu tatilcinin tercih ettiği bir hat olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin en eski tren hatlarından olan Güney Kurtalan Ekspresi; Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır ve Batman’dan geçiyor.

Fırat Ekspresi Elazığ-Adana arasında hizmet veriyor. Fırat Ekspresi treni Elazığ’dan Adana’ya giderken, Elazığ’dan Malatya’ya, Malatya’dan Gölbaşı’na, Gölbaşı’ndan Osmaniye’ye, Osmaniye’den Adana’ya bir güzergah izliyor.

Konya Mavi Treni Konya ile İzmir arasında hizmet veriyor. Konya- İzmir arasında her gün sefer yapan tren, yataklı ve yemekli vagonlar ile hizmet veriyor.

Konya-Adana arasında sefer yapan Toros Ekspresi, Akdeniz ve İç Anadolu iklimlerini, çam ormanlarını ve Toros dağlarını keşfediyor.

Zonguldak-Karabük Treni, 2 saat 50 dakika süren bir yolculukla, Karadeniz’in muhteşem doğasına tanıklık edebilmeyi sağlıyor.

Ankara-İzmir arasında düzenli olarak her gün sefer yapan İzmir Mavi Treni'yle, İzmir -Alsancak’tan hareket sonrası Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir geçilerek Ankara’ya ulaşılıyor.

Isparta-Burdur-İzmir hattında karşılıklı seferler yapan olan Göller Ekspresi, 4 vagonla konforlu hizmet veriyor.

Van Gölü Ekspresi, Ankara-Tatvan arasında sefer yapıyor. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Muş ve Tatvan güzergahını kullanan tren, Ankara’dan salı ve pazar, Tatvan’dan ise salı ve perşembe hareket ediyor.

Tum Makaleyi Oku