Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu

2 haftalar önce 62

Birçok ebeveyn çocuklarının mutluluğunu her şeyin üzerinde tutsa da onların kim olduğunun farkına varamaz. Peki onlara nasıl daha iyi rehberlik edebilirsiniz? İşte daha bilinçli bir ebeveyn olmanın yolları...

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 1

1- ACELE ETMEYİN

Bir ebeveynin çocuklarından haberdar olmasının en kolay yollarından biri yavaşlamaktır. Çünkü farkında olmak için ev ödevi, ders dışı aktivite gibi şeylere koşturmak yerine kendiniz ve çocuğunuza alan yaratmaktan geçer.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 2

2- ARKADAŞLARINI TANIYIN, ONLARI EVİNİZE DAVET EDİN

Çocuklarınız sevdikleri arkadaşlarını tanımaya çalışın. Hatta onları sık sık evinize davet edin. Çünkü çocuklarınızın arkadaşlarını, ailenizin ortasında ağırlamak; onları neyin harekete geçirdiğini öğrenmenin harika bir yoludur.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 3

3- ONLARI DİNLEYİN

Çocuğunuz kouşurken onu gerçekten dinlemek, onların farkındalığını kazanmanıza yardımcı olur.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 4

4- TELEFONDAN UZAKLAŞIP, AİLENİZE VAKİT AYIRIN

Akşam yemeği sonrası çocuğunuzla aynı alanda olmak ve birbirimizin varlığından rahatlık duymak için zaman yaratın. Telefonunuzdan uzaklaşıp onlarla birlikte olun.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 5

5- ONLARLA YEMEK YAPIN

Yaratıcılık mutluluğu teşvik eder. Bunun en iyi yolu da mutfakta çocuğunuzla vakit geçirmektir. Ayrıca birlikte yemek yaparken onların zevklerini, tercihlerini, hoşlanmadıkları şeyleri ve tutkularını öğrenirsiniz.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 6

6- ÖDEV YAPARKEN YANINDA OLUN

Ebeveynler de çocukların hayatında rutin olan olan ev ödevinin bir parçası olmak zorundadır. Çocuğunuz ödev yaparken yanında olarak hem neyle mücadele ettiğini hem de neleri kolayca kavradığını görebilirsiniz.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 7

7- ÇOCUKLARINIZLA AKTİVİTE YAPIN

Çocuğunuzun değerli hissetmesi ve sizinle sağlık bir iletişim kurabilmesi için birlikte vakit geçirmek çok önemlidir. Bu sebeple çocuğunuzun sevdiği aktivitelere dahil olmak ilişkinizi pekiştirmeye yardım edecektir.

Daha bilinçli bir ebeveyn olmanın 8 yolu - 8

8- FAALİYETLERİNDE KALIN VE İZLEYİN

Çocuğunuzu ders dışı herhangi bir kursa götürdüğünüzde eğer imkanınız varsa onu izleyin. Bu ona kendini daha değerli hissettirecektir.

Tum Makaleyi Oku