Depremzede çocuklar 23 Nisan etkinlikleriyle doyasıya eğlendi

1 hafta önce 54

Hatay ve Kahramanmaraş'ta çocuklar 23 Nisan etkinliklerinde eğlendi.

Hatay ve Kahramanmaraş'ta çocuklar 23 Nisan etkinliklerinde eğlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara’nın yanı sıra deprem bölgelerinde kutlama etkinlikleri düzenledi. Bakanlık Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Hatay ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerde oyun parkurundan tiyatroya, beceri ve zekâ oyunlarından bilgi yarışmasına kadar birçok aktivite düzenlendi. Afetzede çocuklar 23 Nisan etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.

Çocuklardan Sıfır Atık çalışmalarına yoğun ilgi

Dün Hatay’da bugün de Kahramanmaraş’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinde, çocuklar Sıfır Atık standına da büyük ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık çalışmaları hakkında bilgilendirilen çocuklar, uygulamalı olarak atıkları ayrıştırma fırsatı da buldu. Birbirinden renkli etkinliklerde oyun parkını dolduran çocuklara ikramlar da yapıldı.

23 Nisan etkinliklerinde doyasıya eğlendiler

25 Nisan’da Hatay’da, 26 Nisan’da ise Kahramanmaraş’ta gerçekleşen etkinlere katılan çocuklar, doyasıya eğlendi. Depremzede çocuklar hem kaliteli hem de eğlenceli vakit geçirdiklerini belirterek, “Kaydıraktan kaydık, balon parkta oynadık, sihirbaz gösterilerini izledik. Her şey mükemmeldi. Çok eğleniyoruz, çok güzel vakit geçiriyoruz. Bu etkinliği düzenlediği için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Buradan Bakan Amcamıza sevgilerimizi iletiyoruz, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.” diyerek sevinçlerini paylaştı.

"Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"

Çocuklar gibi etkinlikten mutlu ayrılan aileler de, “Çocuklar çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Buna vesile olanlardan Allah razı olsun.” açıklamalarında bulundular.

Depremzede çocukların yüzünü güldüren 23 Nisan etkinlikleri, 27 Nisan’da Adıyaman’da, 28 Nisan’da da Malatya’da da devam edecek.

#23 Nisan

#Hatay

#Kahramanmaraş

#Sıfır Atık

#Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Tum Makaleyi Oku