Diyarbakır'da Kurulan Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği Tanıtıldı

2 haftalar önce 34

7 Aralık 2023 tarihinde Diyarbakır’da kurulan Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği’nin kuruluş açıklaması tanıtımı amacıyla bir toplantı düzenlendi.  Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği’nin hedef olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, genelde ise tüm Türkiye’deki dermatologlara hitap eden bir dernek olarak kurulduğu belirtildi.

Başkanlığını Doç. Dr. Hamza Aktaş’ın üstlendiği Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği’nin yönetim kurulunda; Prof. Dr. Bilal Sula (Başkan Yardımcısı), Doç. Dr. Erhan Ayhan (Sayman), Uzm. Dr. Rojda Aktar (Sekreter), Dr. Öğretim Üyesi Semahat Alp (Yönetim Kurulu Üyesi), Uzm. Dr. Ruken Azizoğlu Anlı (Yönetim Kurulu Üyesi), Uzm. Dr. Süleyman Bağlam (Yönetim Kurulu Üyesi) olmak üzere yedi kişi bulunuyor.

Diyarbakır’da özel bir otelde gerçekleşen Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği’nin kuruluş açıklama tanıtımı programında konuşan Dernek Başkanı Doç. Dr. Hamza Aktaş, temel hedeflerinin dermatolojideki güncel gelişmeleri takip ederek meslektaşlarının bilimsel altyapısını güçlendirmek, bilimsel çalışmalara yönlendirmek ve desteklemek olduğunu söyledi.

MESLEK İÇİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEMEK

Derneğin amaçlarını anlatan Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği Başkan Dr. Hamza Aktaş, “Dernek olarak ana amaçlarımız, Meslek içi çalışmaları desteklemek, Bilimsel toplantılar düzenlemek, Temel beceri ve yetkinliği arttıracak kurslar (cerrahi, kozmetik, tanısal) organize etmek, Bunun bize sağlayacağı en büyük avantaj eğitimlere, bilimsel çalışmalara hızlı ve kolay erişebilmemiz olacak. Bu çalışmaları yaparken merkezin desteğini alarak kendi öz gücümüze dayanacağız. Burada oluşan tecrübeyi, birikimi ve potansiyeli ulusal ve hatta uluslararası platformlara taşımaya çalışacağız. Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir tıp disiplinidir. Bu disiplini sağlayacak faaliyetler yapacağız.” Dedi.

DOKÜMANTASYON MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ

Bölgedeki bilimsel aktiviteleri belli standartlara taşımak, ulusal ve uluslararası arenada temsil sağlayacak niteliğe kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği Başkan Dr. Hamza Aktaş, “Bu amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak ve bu tür yayınlara destek vermek, Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası bilimsel toplantılar düzenlemek ve bu nitelikteki toplantılara katılmak temel hedeflerimiz arasındadır. Böylelikle bölgemizi bilimsel aktivite merkezi haline getirerek her açıdan olumlu gelişmelere katkı sunmak önceliğimizdir.” Diye konuştu.

DERMATOLOGLARIN BECERİ VE YETKİNLİKLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Dernek olarak ayrıca diğer sağlık dernekleri ve sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar aracılığı ile halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yapacaklarını da belirten Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği Başkan Dr. Hamza Aktaş, “Bölgemizde sık görülen hastalıkların tedavisi ve bu hastalıklardan korunmaya yönelik konferanslar, bilgilendirme toplantıları, sağlık taramalarına ilişkin programlar yapmak ve TV, radyo programları vb. aktiviteler ile halkımızın sağlığını korumaya yönelik çalışmalara ortak olmayı hedeflemekteyiz. Hastalarımızın ilk başvuru durağı olan aile hekimleri dermatolojik hastalıklar konusunda çoğu zaman sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntıların aşılmasına yönelik yine kurumlar ile birlikte aile hekimlerimize yönelik bilgilendirme toplantıları, eğitim faaliyetleri yapılması planlanmaktadır. Derneğin amaçlarından bir diğeri de son yıllarda artan kozmetik uygulamalara yönelik bir standartizasyon getirmek ve bu konuda en azından halkın ve diğer kurumların güvenle danışabileceği bir mekanizma oluşturmak olacaktır. Böylelikle vatandaşlarımız yetkisi olmayan kişilerce yapılacak ve zarar görebileceği uygulamalardan korunmuş olacak, bu uygulamalar için başvurabilecekleri bir mecra oluşturulmuş olacak. Ayrıca mezuniyet sonrası eksiklerin giderilebilmesi için dermatolog tüm meslektaşlarımızın kozmetik uygulamalar ile ilgili beceri ve yetkinliklerini arttırmaya yönelik beceri okulları, pratik uygulamaların olduğu dar grup eğitimler planlanacaktır.” Sözlerine yer verdi.

Haber: Kenan Özgüven / Diyarbakır - Türkiye Haber Ajansı

Tum Makaleyi Oku