Galatasaray'da Ziyech kararı!

2 gunler önce 17

Teknik direktör Okan Buruk, Pendikspor maçıyla birlikte kadroda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Aslan’ın hocası son taktik provalarda, formsuz isimlerden Kerem Aktürkoğlu’nu yedek takımda kullandı.

Buruk, özellikle son Alanyaspor deplasmanının ikinci yarısında maçı çeviren formatı, bugünkü Pendik sınavında da kullanmanın hesapları içinde. Başarılı çalıştırıcı, sol tarafta Barış Alper’i, sağ tarafta da Ziyech’i ilk 11’de oynatmayı düşünüyor. İleri uçta yine Icardi görev yapacak, forvet arkasında ise Mertens tecrübesiyle fark yaratmaya çalışacak.

14 haftalık rekora yakın

Galatasaray, Pendikspor’u mağlup etmesi durumunda kendisine ait Süper Lig’de üst üste kazanma rekorunu tekrarlayacak. Geçtiğimiz sezon ligde art arda 14 karşılaşmadan galip ayrılan Sarı-Kırmızılılar’ın serisi deplasmanda Konyaspor’a 2-1’lik skorla kaybetmesiyle sona ermişti.

Muslera yine tarih yazabilir

2011 yılında geldiği Galatasaray’la, 37 yaşında tekrar sözleşme yenileyen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, kendisine ait olan bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu geçtiğimiz haftaki Alanyaspor maçıyla egale etmişti. Muslera, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika oynadığı 32 karşılaşmanın 16’sında kalesini gole kapatmıştı. Tecrübeli file bekçisi, Pendikspor karşısında gol yemezse bu alanda kendisine ait rekoru kıracak.

Orta sahanın merkezinde ise bir değişiklik beklenmiyor. Her ne kadar Kerem Demirbay da Alanya karşısında etkisiz kalsa da bugün yine Torreira’nın partneri olacak gibi görünüyor. Savunma beklerinde Köhn ile Kaan Ayhan’ın, stoper hattında da Nelsson ile Abdülkerim’in oynaması, kalenin ise yine Muslera’ya emanet edilmesi bekleniyor. Sağ bekte Kaan ile Aurier arasındaki son kararın maç saatine doğru netleşeceği de gelen haberler arasında.

Icardi şampiyonluk havasına girdi

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig’de son 4 haftada rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Bu sezon ligde 28 maçta görev alan Icardi 19 kez gol sevinci yaşadı. 31 yaşındaki futbolcu, gol krallığı yarışında Fenerbahçe’nin 20 gollü futbolcusu Edin Dzeko’nun ardından ikinci sırada bulunuyor. Geçen sezonun da son bölümündeki formuyla Aslan’ı şampiyonluğa taşıyan tecrübeli yıldız, bir kez daha takımını mutlu sona ulaştırmaya çalışacak.(Fanatik)
 

Tum Makaleyi Oku