Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım

1 hafta önce 25

İki kişinin hayatını birleştirmeye çalıştığı dönemde düğün hazırlığı, çiftlerin en çok stres yaşadığı süreç oluyor. Bu sürecin doğru yönetilmesi ise doğru planlamadan geçiyor. İşte düğününü planlayan her kişinin atması gereken ilk adımlar...

Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım - 1

BÜTÇE BELİRLEYİN

İlk olarak maddi durumunuzu ve düğün için ne kadar bütçeniz olduğunu değerlendirin. Hem sizi hem partnerinizi zorlaaycak bir borcun altına girmek yerine, daha makul seçimlere yönelmek faydalı olabilir.

Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım - 2

KONUK LİSTESİ HAZIRLAYIN

Bütçe sonrası ilk adım, konuk listenizi oluşturmaktır. Öncelikle iki tarafında davet edeceği kişileri listeleyin. Eğer kalabalık bir listeniz olduysa, elemeler yapın.

Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım - 3

MEKANI SEÇİN

Bütçenizi belirleyip, konuk listenizi oluşturduktan sonra mekan arayışına başlayın. Popüler mekanlar erkenden rezerve edileceği için hızlı davranmak lehinize olacaktır.

Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım - 4

ORGANİZASYONDAKİ DETAYLARI ATLAMAYIN

Konuk listenizi, bütçenizi ve konumunuzu belirledikten sonra çiçek, yiyecek, içecek, eğlence, pasta gibi şeyler için araştırma yapın. Eğer tüm detaylarla kendiniz ilgilenecekseniz güvenli bir satıcı bulmaya özen gösterirken; organizasyon şirketiyle çalışacaksanız hazırlıkları kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Düğününüzü planlarken atmanız gereken ilk 5 adım - 5

NEYİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLAYIN

Son olarak neyin önemli olduğunu anladığınızdan emin olun. Süslemeler ya da yemekten ziyada sizin ve partnerinizin mutluluğunun önemli olduğunu, anın tadını çıkarmanız gerektiğini hatırlayın. Unutmayın düğün tamamen gelin ve damatla ilgilidir.

Tum Makaleyi Oku