Erden Timur'dan transfer açıklaması: "Benim vazifem..."

2 gunler önce 29

Erden Timur, kendi döneminde yapılan transferlerle ilgili bazı konulara açıklık getirdi.

"BENİM KATMA DEĞERİM OLABİLİR"

"Bir oyuncu havuzu belirleniyor. Uzun listeden kısa listeye geçiliyor. Benim vazifem o oyuncuları ikna etmekti. Bir katma değerim de o olabilir. Samimiyet her şeyden geçer ve insanların çok az bulduğu bir şey bu. Meğerse samimiyet dünyanın en etkili şeyiymiş..."

"ZARAR VERDİM"

Soru: "İlk dönem transferleri sonrası Zaha, Tete, Ndombele transferi eleştirildi. Orada Galatasaray'a bir zarar verdin mi?"

"Basitçe söyleyeyim, 'verdin mi?' sorusunun cevabı 'verdim' ki genelde insanlar 50 bin tane şey söylerler ben direkt söyleyeyim... Zaha herkes tarafından istenen oyuncuydu. Ben oyuncu seçme işine karışmam. Ben oyuncu seçmem. Oyuncular belirlenir. Bir kere haddi değil yöneticinin. Bizim ikinci sene sorunumuz; harcama limitinden dolayı bonservissiz oyuncuydu. Sorun olmasaydı bambaşka oyuncular vardı. Onlar olsaydı bu oyunculara gidilmezdi."

"ZAHA 80 MİLYON STERLİN TEKLİF ALDI"

"Benim vazifem minumun bedelle oyuncuyu ikna etmek. Palace, Zaha'ya 10.8 milyon Euro maaş önermişti, oyuncu bize geldi. Çünkü artık şampiyon olmak istiyordu, Winner bir kulüp istiyordu. İmza dahil 7-8 milyon Euro'ya geliyor yıllığı Zaha'nın... Bir sene önce 70-80 milyon sterlin teklif almış bir oyuncu. Başka takımlardan daha yüksek teklif almasına rağmen 2 milyon daha düşük rakama bizi kabul etti."

NDOMBELE AÇIKLAMASI

"Ndombele'yi ne scout ekibi ne de teknik ekip seçmedi. Kimse seçmedi Ndombele'yi! 8 numara oyuncu lazımdı, son ana kadar limit vardı. Bedava oyuncular alabiliyorduk."

ANGELİNO HAKKINDA

"Bazen aldığınız iyi oyuncu tutmuyor. Okan hocamızın da en çok istediği oyunculardan biriydi bir tek Ayhan Akman hocamız 'Ya bu iyi oyuncu ama bizim sistemin oyuncusu değil' diyordu ama herkes hem fikirdi. Zarar görmeden verdik."

"Artılar eksiler, maalesef ki herkes eksiyi... Zaten Galatasaray'dan ayrılmamın sebebi bu. İnanılmaz bir strateji yürütülüyor. Sizin yaptığınız artılar hakkında söylenmemeye çalışılıp... Hayatımda böyle bir tiyatro yaşamadım ya gerçekten!"

"40 MİLYON EURO'LUK SPONSOR BULDUM"

"40 milyon Euro'luk sponsor buldum kendi çabam, PUMA anlaşması var, tek başıma tüm pazarlık sürecini yönettim. Herkes yıllardır Nike anlaşmasını övmüyor muydu? Bu sezon 700 bin forma sattık, çoğu hafta formamız yoktu formamız olsaydı 1 milyon satmıştık!"

"Sosyal medyanın S'si ile bile ilgilenmem. Geçen gün Mersin'de bir düğüne katıldım, 'Şırnak'ta' diye yazıldı. Sosyal medya gücüm olsa 'Mersin'de' dedirtirim. Mersin'de bir düğündü bu. Gecenin 3'ünde yapılıyor bu."

FALCAO'YA KATKISI

"Ben Galatasaray'a bugüne kadar sponsorlukla bilmem ne kadar rakamsal katkı yapmışım, geri almamışım. Yöneticiler kasa kolaylığı yapınca geri alıyor herkes. Sponsorlukların hiçbir şeyini kullanmadım. O kadar koyu Galatasaraylıyım yönetici olarak takım uçağına binmedim. Sponsor olmama rağmen uçağa binmedim. 

Florya'ya bir defa Fatih hoca kahvaltıya davet etmişti ona gittim. Canım gider ya, hayatımda hiç idman izlemedim. O kadar titiz davrandım ki daha ne istiyorsunuz arkadaş? Falcao'ya sponsor oldum hayatımda Falcao'nun elini sıkmadım. Galatasaray'dan hiçbir yarar beklemeden bunları yaptım. Bunların çoğu bağış."

"ARSENAL 15 MİLYON EURO BELİRLEMİŞTİ"

 "Arsenal, Lucas Torreira'nın bonservisini 15 milyon Euro olarak belirlemişti ve düşmüyordu, hibir şekilde düşmüyorlardı. Lucas bizi çok istediği için elimiz güçlendi ve 6 milyon Euro'ya aldık."

"SENEYE YİNE BORÇ AÇILACAK

"Borcu kapadın, 'Ben borcu kapayan başkan oldum', seneye yine borç açılacak. Bir şey olmak, gerçekten manevi bir anlamda bir şey oluyorsan kalıcı oluyorsun. Bir şeyi yapan insan olmanın kalıcılığı yok. 'Bankalar Birliği'ni kapattık, borcu sıfırlayan yönetim' hiçbir kalıcılığı yok. 20 yıl konuşulur arkadaşım, dünyada kalıcı olacak başka bir şey yapmaya çalış."

YERİNE GELEN YÖNETİCİLERE VGÜLER

"Zaha, Ziyech gibi oyuncular kesinlikle satılabilir oyuncular. Şu an yönetenler, İbrahim bey olsun Maruf bey olsun çok fazla çaba sarf ediyorlar."

"BORÇ KAPAMA SEÇİM PROPAGANDASIYMIŞ"

"Florya'nın satışıyla borç kapanıyor mu? Ben bir baktım 22 dönümü Emlak Konut'a vermemiz durumunda 105 milyon Lira borç artıyor. Meğerse borç kapama seçim propagandasıymış! Kemerburgaz'ın hepsini bitirmek vaad olarak verilemez, teknik imkansızlık. Teknik imkansızlığı nasıl söylersin insanlara? Bence çok ayıp! 'Kemerburgaz'ın tamamını bitir' diyor Emlak Konut. Alt yapılar dahil. Tamamını bitirmek en az üç yıl! Gittik Emlak Konut ile konuştuk. Sonrasında Ziraat bankasına gittik. O zaman çözülmüştü iş. Mecidiyeköy projesiyle fon oluşturduk. Para hiç harcanmasın dedik. Bunların hepsinde bir tanesi başkasının fikri değildir, söylemek zorunda olduğum için özür diliyorum ama hiçbir Allah'ın kulu söylemez mi? Galatasaray, Florya'yı kendisi yaptığında 850 milyon Dolar'ı kalıyor. Bu bizim son asetimiz." ifadelerini kullandı.

Tum Makaleyi Oku