Erkek sanılıyordu 14 yavru doğurdu! Bilim dünyası 'Ronaldo'yu konuşuyor

2 gunler önce 19

İngiltere'de yaşanan şaşırtıcı olaya göre, erkek olduğu sanılan yılan, eşi olmamasına rağmen 14 yılan yavrusu doğurdu. 13 yaşındaki boa yılanı 'Ronaldo', City of Portsmouth College'da minik sürüngenleri dünyaya getirdi.

Üniversitede hayvan bakım teknisyeni olan Pete Quinlan, doğum yapana kadar Ronaldo'nun erkek olduğunu düşünüyordu ve ona baktığı dokuz yıl boyunca 'erkek bir yılanla teması olmadığını' kaydetti. Bu tür bir doğum süreci 'partenogenez' olarak biliniyor ve daha önce yalnızca üç kez Brezilya'daki bir gökkuşağı boa yılanı aracılığıyla kayıtlara geçti. 

Quinlan, iki yıl önce üniversitede hayvan bakımı konusunda çalışmaya başladığını ve yılan koleksiyonunu da yanına aldığını sözlerine ekledi. Ayrıca doğumun olduğu gün başka bir yerde olduğunu anlattı: 

"Bir öğrenci, personelden birini, tanklardan birinin içinde yavru yılanların dolaştığı konusunda uyardı. Neler olup bittiğini görmek için buraya koştum ve her yerde yavru yılanların olduğunu gördüm."

Partenojenez hayvanlar arasında görülebilmektedir. Böcekler gibi pek çok omurgasız hayvan, hiç çiftleşmeden eşeysiz olarak yavru dünyaya getirebilir. Bunu genellikle kendilerini klonlayarak, genetik açıdan özdeş yavrular yoluyla yaparlar. Şubat ayında ABD'de bir vatoz eşi olmadan hamile kaldı. Yılan gibi omurgalı hayvanlar arasında ise, bu bir yenilik olmaya devam ediyor.

Tum Makaleyi Oku