Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları

1 hafta önce 25

Evlilik öncesi süreçte çiftlerin heyecanı da stresi de artar. Bu dönemde birbirini daha iyi tanıyan çiftler, evlilikle ilgili endişelere kapılabilir. Peki evlilik öncesi stresi nasıl yönetebilirsiniz?

Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları - 1

İLETİŞİM KURUN

Partnerinizle açık ve dürüst bir iletişim, stresle başa çıkmak için en önemli taktiktir. Beklentilerinizi, endişelerinizi paylaşmak birbirinizi anlamanızı sağlayacaktır.

Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları - 2

MÜKEMMELLİYETÇİ OLMAYIN

Her şeyin her zaman istediğiniz gibi olmasını ya da mükemmel olmasını beklemeyin. Karşınıza çıkabilecek engellere karşı kararlarınızda değişiklik yapmak için esnek olun.

Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları - 3

GELECEĞE ODAKLANIN

Evlilik öncesi süreci bir geçiş dönemi olarak görün. Tüm bu günleri partnerinizle aştığınız, mutlu bir evliliğe odaklanın.

Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları - 4

AİLE İLİŞKİLERİNDE DENGEYİ KURUN

Evlilik öncesi süreçte hem kendi aileniz hem partneriniz ailesiyle dengeli bir ilişki kurmak önemlidir. İki tarafı da önemseyerek, saygılı ve ağlıklı bir iletişim kurmak bu dönemde daha az stres yaşamınızı sağlayacaktır.

Evlilik öncesi dönemde stresi yönetmenin yolları - 5

STRES YÖNETİM TEKNİKLERİ UYGULAYIN YA DA DESTEK ALIN

Stresle başa çıkmak için yoga, meditasyon gibi tekniklerle stres seviyenizi düşürmeye çalışabilirsiniz.

Ancak tüm bunları deneseniz de başarısız oluyorsanız önce aileniz, arkadaşlarınızdan destek almayı deneyin. O da yetersiz kalırsa bir terapistten yardım alın. Bazen sizi hiç tanımayan birine yaşadıklarınızı anlatmak sizi rahatlatabilir.

Tum Makaleyi Oku