Masmavi Denizlere Doyacaksınız! Kaş’ın En İyi Plajları Ve Koyları

3 gunler önce 14

Antalya’nın en batısında yer alan ilçesi Kaş, Likya medeniyetinden kalan kalıntıları, gezilecek yerleri, doğal güzellikleri, plajları ve koyları ile her yıl yerli ve yabancı turistleri büyülemeyi başarıyor. Öyle ki, bir kez gelen bir daha asla geri dönmek istemiyor. Antalya’nın en çok turist çeken ilçelerinden biri olan Kaş, yaz mevsiminde on binlerce turisti ağırlıyor. Akdeniz’de bulunan ilçe, hem Akdeniz hem de Ege havası sunuyor ve plajları ve koyları ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Sizler için Kaş’ın plajlarını ve koylarını bu listede bir araya getirdik. İşte Antalya Kaş plajları ve koyları.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Muhteşem Falez Manzaraları İle Ünlü Antalya Muratpaşa’da Gidebileceğiniz En İyi Plajlar”

Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı

Kaş plajları ve koyları arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde yer alıyor. Kanyon ağzı plaj, çakıl ve kum karışımı bir yapıya sahip olmasına rağmen Antalya’nın en ünlü plajlarından biri olarak öne çıkıyor. Kalkan’a 7 kilometre uzaklıkta olan plajı uzaktan görmek bile insanı heyecanlandırıyor. Bu plajda denize giren turistler bir daha asla geri dönmek istemiyor. Ayrıca plajda Mavi Mağara isminde bir mağara bulunuyor. İçinde bir zamanlar fokların yaşadığı bu mağaraya karayolu ile ulaşım yok, ancak tekne ile ulaşmak mümkün.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Antalya’da Nereler Gezilir? Akdeniz’in İncisi Antalya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 13 Yer”

Akvaryum Koyu

Kaş plajları ve koyları

Akvaryum Koyu, genellikle tekne turlarının uğradığı yerler arasında bulunuyor. Burada dalış yaparak deniz altında güzel bir seyahate çıkabilir ve çeşitli canlıları yakından görme imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu koy, tarihi bir batık deniz feneri kalıntılarını da içinde barındırıyor. Buraya dalış ekipmanları ile gelip dalış yaparsanız, antik kentten kalma deniz fenerini inceleyebilirsiniz.

Patara Plajı

Patara Plajı

Ülkemizin en güzel plajları arasında bulunan Patara Plajı, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı bir yer. Kaş ve Kalkan’ın tam ortasında bulunan bu plaj, Antalya’da tatil yapmak isteyen turistlerin kesinlikle uğramaları gereken yerlerden biri. Oldukça uzun ve geniş bir kumsala sahip olan plaja Kaş’tan 40 dakikalık bir kara yolculuğu ile ulaşmak mümkün. Plajın bazı bölümlerinde ata binerek gezilmesine izin veriliyor. Ayrıca yolunuz bu plaja düşerse, plajın yakınlarındaki Patara Antik Kenti’ni de ziyaret etmeyi unutmayınız.

Kekova Koyu

Kaş plajları ve koyları

Kaş plajları ve koyları arasında bulunan Kekova Koyu, aslında küçük ve kayalık bir adadır. Demre mevkiinde olmasına rağmen Kaş’a da yakındır. Gezilecek yerleri ve tarihi özellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelmiştir. Burası aynı zamanda çok cezbedici bir plaja sahiptir. Tarihi su altı kalıntıları ile cazibe merkezi haline gelen Kekova’da aynı zamanda Üçağız ve Kaleköy koyu da bulunmaktadır. Batık Şehir olarak bilinen bu yerdeki Kekova Koyu’na Kaş veya Demre’den kalkan tekne turları ile ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Öne Çıkan Antalya’nın Demre İlçesinde Nereler Gezilir?”

Kalkan

Kalkan

Kaş’a bağlı turistik bir belde olan Kalkan, beldeyi çevreleyen ormanları, küçük bir koyun etrafında yer alan konumu ve ve masmavi denizi ile her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Kaş’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kalkan’a gittiğiniz zaman, ilk ziyaret edeceğiniz yerler Kalkan Limanı, çarşı ve plajlar olmalıdır. Bunun yanı sıra tekne turlarına katılarak çevrede bulunan koylara gidebilirsiniz. Ayrıca bölgedeki tarihi yerleri ziyaret etmeyi de unutmayın.

Hidayet Koyu

Kaş plajları ve koyları

Kaş’ın merkezine 2,5 kilometre uzaklıkta olan Hidayet Koyu, Çukurbağ Yarımadası’nda yer alıyor. Hidayet Koyu’nda Blanca Beach adında ücretsiz bir işletme bulunuyor. Elbette ücretsiz derken sadece giriş ücretsiz, şezlong ve şemsiye gibi şeyler ücretli. Kaş’ın merkezinden buraya yürüyerek, taksi veya toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz. Her yıl bu koya renkli balıkları ve caretta carettaları görmek için pek çok ziyaretçi geliyor. Yaz mevsiminde koy çok kalabalık olduğu için erken saatlerde gitmek büyük önem taşıyor.

Seyrek Çakıl Plajı

Kaş plajları ve koyları

Kaş plajları ve koyları arasında bulunan Seyrek Çakıl Plajı, Kaputaş Plajı’nın komşusu olduğu için küçük bir yol kenarı plajı olarak görülüyor. Eğer yol üstündeyken bir an durmak ya da küçük bir kaçamak yapmak isterseniz, bu plaj sizin için mükemmel bir yer olacaktır. Seyrek Çakıl Plajı ayrıca, Kaputaş Plajı’na çok yakın olduğu için genellikle daha sakin bir plaj olarak ön plana çıkıyor. Eğer kısa bir vakit de olsa kalabalıktan uzakta olmak istiyorsanız, burayı tercih edebilirsiniz.

Fakdere Koyu (Ufakdere)

Kaş plajları ve koyları

Kaş plajları ve koyları arasında bulunan Fakdere Koyu, Çoban Koyu’nun kuzeydoğu köşesinde yer alan adanın arkasında bulunuyor. Adanın batı tarafı dar, doğu tarafı ise sığdır. Fakat adanın batı tarafında yaklaşık 20 metre derinliği olan bir geçit bulunmaktadır. Ortadaki plaja doğru yaklaştıkça derinlik azalmaya başlar. Genellikle sakin olan bu koyun etrafında teknelerin durabileceği oldukça güzel yerler bulunuyor. Buranın en büyük eksisi ise koya ulaşım sağlarken kullanılan kötü karayoludur. Ancak eksi olarak bahsettiğimiz bu durumun bir artısı var; yol boyunca muhteşem manzaralarla karşılaşacaksınız. Bu nedenle bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. 🙂

Limanağzı

Limanağzı

Yan yana duran üç mükemmel koydan oluşan Limanağzı, Tarihi Likya Yolu’nun en önemli duraklarından biridir. Doğal sit alanı ilan edilen Limanağzı, yürüyüş parkurları, plajları ve denizi ile herkesi kendine hayran bırakmayı başarır. Eğer bu cennet mekana yolunuz düşerse, durgun, şeffaf ve masmavi denizin tadını çıkarabilir, gizli cennet olarak adlandırılan koyları ziyaret edebilir ve sıcaktan bunaldığınızda ağaçların gölgesi altında serinleyebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku