Filipinler'i tayfun vurdu: 3 ölü, 7 yaralı

3 haftalar önce 23

Filipinler'de etkili olan Aghon Tayfunu nedeniyle biri bebek en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

 3 ölü, 7 yaralı - 1

Filipinler'de hafta sonu boyunca etki gösteren Aghon Tayfunu, şiddetli rüzgarlar ve yağışlara yol açtı.

 3 ölü, 7 yaralı - 2

7 AYLIK BEBEK SUYA DÜŞTÜ

Yerel yetkililer Quezon şehrindeki bir kulübenin şiddetli dalgaların vurması sonucu yıkılmasının ardından denize düşen 7 aylık bir bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 3 ölü, 7 yaralı - 3

Lucena ve San Antonio şehirlerinde ise 2 kişinin yaşadıkları kulübelerin üzerine ağaç devrilmesi sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

 3 ölü, 7 yaralı - 4

NEREDEYSE 20 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Filipinler Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) ise Bicol bölgesinde yaşayan 7 kişinin tayfun nedeniyle yaralandığını, ülke genelindeki 19 bin 373 kişinin tayfundan etkilendiğini duyurdu.

 3 ölü, 7 yaralı - 5

OKULLARDA EĞİTİME ARA

İki bin 162'si geçici barınaklara olmak üzere 5 bin 343 kişinin evlerinden tahliye edildiği kaydedilirken, bugün birçok okulda eğitime ara verildiği aktarıldı.

 3 ölü, 7 yaralı - 6

ETKİSİNİ AZALTACAK

Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler İdaresi de (PAGASA) Aghon Tayfunu'nun önümüzdeki 2 gün içinde Filipin Denizi üzerinde hareket edeceğini ve 29 Mayıs'a dek kademeli olarak etkisini yitireceğini açıkladı.

 3 ölü, 7 yaralı - 7
Tum Makaleyi Oku