Filistin'e destek protestoları: Columbia Üniversitesi öğrencilere uzaklaştırma verdi

2 haftalar önce 49

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversite kampüslerini saran Filistin yanlısı protestoların merkez üssü Columbia Üniversitesi, dağılmaları yönündeki ültimatomu reddeden öğrenci göstericileri uzaklaştırmaya başladı.

 Columbia Üniversitesi öğrencilere uzaklaştırma verdi - 1

Sosyal medyada yayınlanan vidolara göre öğrenciler, dün gece kampüs binasını işgal ederek içeride barikat kurdu.

Birkaç kişi de dışarıda insan zinciri oluşturdu

 Columbia Üniversitesi öğrencilere uzaklaştırma verdi - 2

Columbia Üniversitesi Apartheid Divest adlı öğrenci grubu yaptığı açıklamada, “Columbia topluluğu üyeleri gece yarısından hemen sonra Hamilton Hall'u geri aldı” dedi.

Açıklamada, “Bir binayı ele geçirmek Gazze'deki Filistinlilerin günlük direnişiyle kıyaslandığında küçük bir risktir” diyen grup, binanın adının Gazze'deki savaş sırasında öldürülen altı yaşındaki bir kız çocuğunun anısına Hind's Hall olarak değiştirildiğini sözlerine ekledi.

 Columbia Üniversitesi öğrencilere uzaklaştırma verdi - 3

Üniversite yönetimi ise İsrail'in Gazze'de yürüttüğü savaşa karşı yaklaşık iki haftadır devam eden ve diğer ülkelerdeki üniversiteleri de saran protestoların ardından öğrencileri uzaklaştırmaya başladı. 

 Columbia Üniversitesi öğrencilere uzaklaştırma verdi - 4

18 Nisan'da Columbia'da yaklaşık 100 protestocu tutuklanmıştı.

Son baskında New York'taki prestijli üniversitenin yetkilileri, protesto kampının temizlenmesini ,aksi takdirde öğrencilerin disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Tum Makaleyi Oku