Fred tepkisinde haklı mıydı? Zajc'ın performansı...

1 hafta önce 24

Olympiakos'a seri penaltılarda kaybederek Konferans Ligi'ne çeyrek finalde veda eden Fenerbahçe'de tüm oklar İsmail Kartal'ın üzerine döndü. 

Pire'deki ilk maçta sahaya sürdüğü ilk 11 çok eleştirilen tecrübeli çalıştırıcının, önceki gün Kadıköy'de yaptığı değişiklikler işe yaramadı ve tartışma konusu oldu. Geceye ise Fred'in 86'da yerini Zajc'a bırakırken hocasına, "Neden ben?" diye isyan ettiği anlar damga vurdu. Brezilyalı yıldızın tepkisinde ne kadar haklı olduğunu rakamlarla ortaya koyuyor. İşte detaylar:

7 yenilgisinin 6'sında Zajc var

Uzatmalarla sahada 34 dakika kalan ve hiç şut atamayan Zajc, girdiği 4 ikili mücadelede sıfır çekerken %67 pas yüzdesi, 2'de 0 uzun top isabeti, 7 top kaybı ve 2 adam kaçırma karnesiyle vasatın altında kaldı. Yunanistan'da as kadroda sahaya çıkıp 62 dakika oynayan ve olumlu katkı sağlamayan 29 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'nin bu sezon aldığı 7 yenilginin 6'sında sahadaydı. Fred ise iki maçta toplamda %86 pas oranı, 4'te 4 uzun top isabeti, 15'te 6 ikili mücadele alma ve 1 kilit pasla mücadele etti.

Sambacı çıktı hücum durdu

Fred'in 86'da oyundan alınmasının ardından uzatmalarla birlikte oynanan 34 dakikada Fenerbahçe, hücumda etkisiz kaldı. Sambacı'dan sonra sarılacivertliler, topu ceza sahasına sokamadı.(Sabah)

Tum Makaleyi Oku