Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail saldırıları durdurma kararı aldı! Resmi hesap açıklamayı harita ile duyurdu

1 hafta önce 24

İsrail-Hamas arasındaki savaş bütün Orta Doğu'ya yayıldı. Bölgeden gelen gelişmeleri canlı aktarıyoruz.

10:04 16 Haziran 2024

İSRAİL ORDUSUNDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR


İsrailli yetkililer Ocak ayından beri hayatını kaybeden İsrail askeri sayısını 307 olarak açıkladı.

10:04 16 Haziran 2024

ATEŞKES KONUSUNDA SON DURUM

İsrail’in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakereleri sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ateşkes planının devreye girmesi için yoğun çaba sarf eden ülkeler Hamas ile İsrail’e ortak noktada buluşmaları için baskı yapıyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bugün yaptığı açıklamada, Katar ve Mısır’ın Biden tarafından sunulan ateşkes planını ilerletmek için yakında Hamas yetkilileri ile bir görüşme planladığını söyledi. Sullivan, Hamas’ın plana yönelik tepkisini yakından izlediklerini belirterek, “Bazı düzenlemelerin idare edilebileceğini düşünüyoruz. Bazıları ise hem Başkan Biden'ın ortaya koyduğu hem de BM Güvenlik Konseyi'nin onayladığı düzenlemelerle tutarsız. Ve bu gerçekle yüzleşmek zorundayız” dedi.

10:03 16 Haziran 2024

İSRAİL SALDIRILARI 'KISMEN' DURDURMA KARARI ALDI


İsrail ordusu Kurban Bayramı'nın ilk gününde yayınladığı açıklamada Gazze'ye giren insani yardım hacmini artırmak ve BM ve uluslararası kuruluşlarla yapılan ilave görüşmelerin ardından, bir sonraki duyuruya kadar her gün saat 08.00'den 19.00'a kadar saldırıların durdurulacağını açıkladı. Saldırıların durdurulacağı alan ise Kerem Şalom Kapısı'ndan Selahaddin Yolu'na oradan da Avrupa Hastanesi'nin olduğu bölgeye kadar uzanıyor. Saldırıların durdurulacağı kısım ise Refah'ın en güneyi.

İsrail ordusunun İbranice paylaşımlar yapan resmi hesabı ise Hamas ve diğer savaşçıların bölgede hala aktif olduğunu ancak insani yardımlar için böyle bir ara verme kararı aldıklarını öne sürdü.

10:03 16 Haziran 2024

8 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail ordusuna karşı kurulan 'karma pusuda' çok saıyda İsrail askerinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Filistin kaynakları söz konusu askerlerin Namer APC zırhlı aracı içindeyken İran üretimi Yasin 105 füzesiyle vurulduğunu belirtiyor. Kassam Tugaylarından yapılan bir diğer açıklamada da İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleriyle beraber İsrail'in güneyindeki Sofa askeri mevzisinin bombalandığı belirtildi.
İsrail ordusu ise yaşananlarla ilgili saatler sonra açıklamalarda bulunarak 8 askerin hayatlarını kaybettiğini doğruladı.

Tum Makaleyi Oku