Gazze kasabı Netanyahu'ya karşı kazan kaldırdı: Hükümeti düşürmek için harekete geçti

1 hafta önce 21

Pek çok kentte sokağa inen İsrailli esir yakınlarına hitaben bir konuşma yapan Lapid, "Bunlar zor günler ve bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey, Netanyahu'nun hayatımızdan çıkmasıdır. Sizin bu gücünüzün uygun zamanda siyasi bir değişime doğru evrilmesi için elimden geleni yapmak görevimdir." dedi.

Lapid, "Size söz veriyorum ve yemin ediyorum ki, bu gerçekleşinceye kadar çalışacağım. Bu hükümet düşecek, devam etmeyecek ve onları (esirler) geri getireceğiz." diye konuştu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, daha önce yaptığı açıklamada, bir ayı aşkın zaman önce İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği saldırıda yaralanan İngiltere vatandaşı İsrailli esir Nadav Popplewell'ın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasında bir esir yakını ise Netanyahu hükümetini, Refah'a girme kararı alarak "evlatlarını ölüme terk etmekle" suçlamıştı.

İsrailliler, haftalardır, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenliyor.

Tum Makaleyi Oku