Hacer Çağla’nın ölümünde yeni ayrıntılar: “Beni merak etme” dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü

1 hafta önce 25

İzmir’in Karabağlar ilçesinde 15 yaşındaki U.E.Y. tarafından bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’in ölümüne ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Annesi Kadriye Kaya ile yaşayan Çetinalp’in, U.E.Y. ile babasının evinde buluşmak için bayram harçlığı alma bahanesiyle evden ayrıldığı, Çetinalp’in annesine en son saat 15.45’te merak etmemesi için mesaj attıktan yaklaşık 1,5 saat sonra ölü bulunduğu bildirildi.

 “Beni merak etme”
dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü - 1

İzmir’de öldürülen 15 yaşındaki Hacer Çetinalp’in ölümünde yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Olay, 15 Haziran günü akşam saatlerinde Karabağlar ilçesi Arap Hasan Mahallesi’ndeki evde meydana geldi.

İddiaya göre, Şerif Remzi Ortaokulu’ndan mezun Hacer Çağla Çetinalp ile eski erkek arkadaşı U.E.Y, Çetinalp’in polis memuru babası İ.U.Ç’nin evinde buluştu.

İkili arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında U.E.Y, Çetinalp’i 30 yerinden bıçakladı. Bu sırada dışarıdan eve dönen Çetinalp’in polis memuru babası İ.U.Ç, evde kızının cansız bedeniyle karşılaştı.

 “Beni merak etme”
dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü - 2

İ.U.Ç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Çetinalp’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Çetinalp’in cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili cinayet şüphelisi U.E.Y. ile Çetinalp’in babası İ.U.Ç, gözaltına alındı.

U.E.Y, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından dün adliye sevk edilen cinayet şüphelisi U.E.Y. tutuklandı. Çetinalp’in babası İ.U.Ç. ise serbest bırakıldı.

 “Beni merak etme”
dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü - 3

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

U.E.Y. ifadesinde, eski kız arkadaşı ile barışmak için bir araya geldiğini ancak Çetinalp’in barışmayı reddettiğini ve kendisi aldattığını düşündüğü için çıkan tartışmada cinayeti işlediğini itiraf etti.

Olayın ardından Çetinalp’in telefonunu ve olayda kullandığı bıçağı alarak evden ayrıldığını söyleyen U.E.Y, cep telefonunu sokaktaki bir çöp kutusuna atıp, bıçağı da eve getirdiğini belirtti.

Çetinalp’in babası İ.U.Ç. ise ifadesinde, U.E.Y’nin kendisine kızını çok sevdiğini ve konuşup, barışmak istediğini söylemesi üzerine evde buluşmalarına izin verdiğini söyledi. Baba İ.U.Ç, U.E.Y. ile kızı Çetinalp’in konuşması için evden ayrıldığını geri döndüğünde ise kızının cesediyle karşılaştığını anlattı.

 “Beni merak etme”
dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü - 4

ANNESİNE MESAJ ATMIŞ

Hacer Çağla Çetinalp’in, cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Annesi Kadriye Kaya ile yaşayan Çetinalp’in babasının evine giderken babaannesinin kendisi için bıraktığı bayram harçlığını alma bahanesiyle evden ayrıldığı belirtildi.

İ.U.Ç’nin, evinde buluşturduğu kızı ile U.E.Y’nin bir süre yanında durup, daha sonra konuşabilmeleri için dışarıya çıktığı ifade edildi. Çetinalp’in annesi Kaya’ya en son saat 15.45’te merak etmemesi için mesaj attığı daha sonra kızına ulaşamayan Kaya’nın eski eşi İ.U.Ç’ye haber verdiği kaydedildi.

 “Beni merak etme”
dedi, 1,5 saat sonra öldürüldü - 5

Dışarıdan eve dönen baba İ.U.Ç’nin saat 19.30 sıralarında kızının cesedini bulduğu yönünde Kaya’yı aradığı belirtildi.

Çetinalp’in 2 yıldır görüştüğü U.E.Y’nin olumsuz davranışlar sergilediği, bu durumdan etkilenen Çetinalp’in psikolojik destek aldığı ve annesi Kaya’nın kızının U.E.Y. ile görüşmesini yasakladığı ifade edildi.

Tum Makaleyi Oku