Hastane randevu sistemi değişiyor: MHRS'de 'Onaylı Randevu Dönemi' Pazartesi günü başlıyor

1 hafta önce 17

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Sistemi'nde yapılan yeni düzenlemeye dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Sağlıklı Yaşam Merkezlerimizi hayata geçirdik.

Beyaz Kod uygulaması yanı sıra Gri Kod uygulaması pilot uygulama olarak başlatılmıştır. Çalışmalarımız sonucunda Beyaz Kod sayısı 1 milyonda 31'den bir milyonda 14'e inmiştir. Gri Kod uygulanan bölgelerde ise bu düşüş ilave olarak yüzde 50'den fazladır.

23 Şehir Hastanemizde toplam 34 bini aşkın yatak kapasitesi ile hizmet veriyoruz. Yatak kapasitesi 15 bini bulacak olan 12 Şehir Hastanemizin yapımı devam etmektedir.

Nadir hastalıklar için gen tedavi merkezini kuruyoruz.

Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık 4'te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı.

Sağlıkta güncel sorunların çözüme kavuşturulması tüm imkanların harekete geçirilmesi bizler için görev vatandaşlarımız için haktır.

İşte yeni MHRS'nin detayları

"Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun.

Bu yeni sistemle beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. "

#Fahrettin koca

#Sağlık Bakanı

#Ulusal Sağlık Hizmetleri Toplantısı

Tum Makaleyi Oku