Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası

1 hafta önce 51

Oscar'a ve pek çok ödül törenine damga vuran, 2023 yılının en çok konuşulan filmi "Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın başrol oyuncusu Michelle Yeoh, Başkanlık Özgürlük Madalyası'na layık görüldü.

Haber Merkezi 05.05.2024 - 10:26

Haberler

Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası - 1

"Her Şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) filmi, Oscar zaferinin ardından birçok ödüle layık görüldü ve tüm zamanların en iyi filmleri arasına adını yazdırdı.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası - 2

Filmin başrol oyuncusu Michelle Yeoh ise Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak bu ödülü kazanan ilk Asya kökenli kadın oyuncu olmuştu.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası - 3

Ünlü oyuncu, ABD Başkanı Joe Biden tarafından onurlandırıldı. 61 yaşındaki oyuncuya, Başkanlık Özgürlük Madalyası verildi.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası - 4

Beyaz Saray'da yapılan törende konuşan Joe Biden, "Michelle Yeoh, yıllardır ekranda ve ekran dışında Amerikan kültürünü zenginleştirmek ve geliştirmek için stereotipleri ve cam tavanları yıktı. Onun rolleri cinsiyetin, kültürlerin ve dillerin ötesine geçiyor" dedi.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda"nın Oscar ödüllü oyuncusu Michelle Yeoh'a özgürlük madalyası - 5

Sözlerine "Dövüş sanatlarından romantik komedilere, bilim kurguya kadar hepimizin ortak noktasını gösterdi. En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu olarak, yalnızca eğlendirmek için değil, aynı zamanda ilham vermek ve kalpleri açmak için de kültürler arasında köprü kuruyor ve yapmaya devam ediyor" diye devam eden Biden, ardından Yeoh'a madalyasını taktı.

Tum Makaleyi Oku