IFC'den Midas’a Yatırım

2 haftalar önce 86

IFC, Finansal Aracılık Sektöründe Dijitalleşmeyi ve Rekabet Gücünü Artırmak için Midas’a Yatırım Yapıyor.Uluslararası Finans Kurumu (IFC), özel sektörün büyümesine yatırım yaparak gelişmekte olan ülkelerdeki insanların yaşamlarını iyileştiriyor.

Dünya Bankası Grubu’nun bir üyesi olan IFC, Finansal Aracılık Sektöründe Dijitalleşmeyi ve Rekabet Gücünü Artırmak için Midas’a Yatırım Yapıyor.

IFC, ülkenin finansal aracılık sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırmak, rekabet gücünü artırmak ve mevduat sahiplerinin varlıklarını korumak amacıyla Türkiye’nin önde gelen dijital aracılık şirketlerinden Midas’a 6 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

IFC, lider yatırımcı Portage Ventures, Spark Capital ve IFC’nin sponsorluğundaki risk sermayesi fonları Revo Capital ve EarlyBird Digital East Fund’ın önderliğinde toplam 45 milyon dolar sağlanan, ülkenin en büyük A Serisi bağış toplama turlarından birine katıldı.

Bu yatırım, yenilikçi Fintech girişiminin, perakende yatırımcılığına yönelen ve sayıları hızla artan Türkiye’deki yatırımcılar için bir varlık yönetimi platformu oluşturma ve çok çeşitli yatırım ürün ve hizmetlerine uygun ve düşük maliyetli erişim imkânı sağlıyor.

Midas’ın CEO’su ve kurucusu Egem Eraslan, "Bölgede yatırımın geleceğini inşa etme yolunda IFC ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz," diye belirtti.

Eraslan, “IFC’nin desteğine sahip olmak, vizyonumuza duyulan güvenin ve çalışma ahlakımızın kanıtıdır. IFC çok değerli bir iş ortağı ve birlikte çalışmak bizi çok heyecanlandırıyor." Dedi.

Türkiye’de finansal aracılık sektörü, bankaların yaygın şube ağları tarafından yönetilen köklü bir sektör olmasına rağmen, Midas benzeri mobil öncelikli perakende brokerlar, yüksek bedeller talep etmeden ya da yüksek miktarda hesap bakiyeleri gerekmeksizin hızlı ve kusursuz bir dijital erişim sunarak sektörün rekabet gücünü artırıyor.

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, “İnsanların varlık oluşturmalarına yardımcı olabilecek araçlara ulaşımın yaygınlaştırılması, Türkiye’de finansal varlıklara erişimi artırmanın önemli bir yoludur,” dedi. “Midas’ı desteklemek, daha geniş bir nüfusu yatırım ortamına girmeye teşvik edecek ve birikimlerini korumasını sağlayacak.” Diye konuştu.

2020 yılında kurulan Midas’ın kullanıcı dostu mobil uygulaması, ABD ve Türkiye hisse senetlerine yatırım yapılmasına ve Forex işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Bu son fon toplama turunun ardından Midas, ürün portföyünü yüksek faizli vadeli mevduatlar ve yatırım fonları içerecek şekilde genişleterek çeşitlendirebilecek.

IFC, 50 yılı aşkın süredir Türkiye’de özel sektörün gelişimini desteklemektedir ve sadece son on yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmiştir.

Türkiye, Mart 2024 itibarıyla 5,2 milyar dolara yakın taahhütlü portföyle IFC’nin dünya genelinde işbirliği yaptığı üçüncü büyük ülke konumundadır.

Tum Makaleyi Oku