Instagram’a Rakip Olan TikTok Notes Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?

2 haftalar önce 86

TikTok’un merakla beklenen Instagram rakibi, TikTok Notes, sayılı ülkeler için kullanıma sunuldu. Bazı kullanıcılar, TikTok Notes uygulamasını akıllı telefonlarının App Store ve Google Play Store mağazalarında görmeye başladılar. Peki TikTok Notes nedir ve nasıl kullanılır? İşte TikTok Notes ile ilgili bilmeniz gerekenler…

TikTok Notes nedir?
TikTok Notes

Popüler dikey video paylaşım uygulaması TikTok, Instagram alternatifi TikTok Notes uygulamasını duyurdu. Fotoğraf paylaşımı için tasarlanmış bu sosyal medya uygulaması ücretsiz ve mevcut TikTok hesabıyla birlikte kullanılabiliyor. TikTok, X (eski adıyla Twitter) gönderisiyle Notes’un lansmanını resmi olarak duyurdu ve uygulama belirli bölgelerde Apple App Store ve Google Play Store’da yayımlanmaya başladı.

Daha önce yeni bir fotoğraf odaklı sosyal medya uygulamasının yakında yayımlanacağını duyuran TikTok, şimdi bazı kullanıcılar için TikTok Notes’u Google Play Store’da sunmaya başladı. Uygulama teknik olarak TikTok’un temaları ve özel özellikleriyle birlikte Instagram’ın işlevselliğine benziyor.

Tiktok, X gönderisinde “Erken aşamalarda, fotoğraf ve metin içeriği için ayrılmış bir alanla deneyler yapıyoruz. Maceraları belgelemek, yaratıcılığı ifade etmek veya sadece gününüzün anlık görüntülerini paylaşmak isteyenler için TikTok Notes deneyimi, fotoğraf içeriği aracılığıyla paylaşmak ve etkileşimde bulunmak isteyenler için tasarlandı.” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Küçük Sorunlarla Baş Etmenin Eğlenceli Yolu: Spotify Şarkı Falı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Uygulama neler sunuyor?

TikTok Notes

TikTok sözcüsü, Notes uygulaması hakkında “fotoğraf ve metin içeriği için ayrılmış bir alan” olduğunu ve kullanıcıların “yaratıcılıklarını oluşturup paylaşmaları” için bir yol sunduğunu belirtti. TikTok kullanıcıları, video paylaşım platformu için olan aynı hesapla Notes’a giriş yapabilir. Ayrıca geçen ay TikTok kullanıcılarına gönderilen bildiriminde, yeni sosyal medya uygulaması başladığında, TikTok’taki fotoğraf gönderilerinin otomatik olarak Notes’a yükleneceği belirtildi.

TikTok Notes, Instagram’ın katı ana sayfa formatını bırakarak, düzenli TikTok uygulamasına uygun bir format sunuyor. “Senin İçin” ve “Takip Edilenler” sayfaları, her biri iki dikey sütun içeren ve gönderilerin dengeli bir şekilde yer aldığı sayfaları içeriyor. Yorumlar, beğeniler ve favoriler de TikTok’ta olduğu gibi Notes’ta aynı şekilde gözüküyor. Henüz TikTok Shop’tan bir iz yok ki bu ilginç, çünkü TikTok son aylarda dijital pazar yerini yoğun bir şekilde tanıtıyor.

Uygulama, Instagram’a oldukça benzese de TikTok Notes’u ayıran bazı farklı özellikler de var. İlk olarak, Notes uygulaması, metni vurgulamak için açıklamalarda başlıklar içeriyor. Uygulama tasarım olarak ana TikTok uygulamasına benzeyecek şekilde tasarlanarak TikTok kullanıcıların farklı hissetmeyeceği bir ara yüzle geliyor. TikTok’un siyah ve yeşili ara yüz renkleri de Notes’ta yeniden tercih edilmiş durumdadır.

İlginizi çekebilir:

Her Şeyin Uygulaması: Elon Musk’ın X Planları Hakkında Neler Biliniyor?

Tiktok Notes’u nasıl indirebilirim?

TikTok Notes

Uygulama resmi site bağlantısı aracılığıyla tarayıcıda açılacak ancak mobil uygulama mağazalarında açılmayacaktır. Çünkü uygulama şimdilik Avusturalya ve Kanada ülkelerinde kullanıcılar için erişime açıldı. Mobil mağazada uygulama ekranına erişseniz dahi büyük olasılıkla “Bu uygulama ülkenizde veya bölgenizde mevcut değil” mesajıyla karşılaşacaksınız. TikTok Notes’un küresel olarak ne zaman yayımlanacağını henüz bilmiyoruz, ancak yakında gelebileceği umudu var. TikTok Notes çok kısa bir süre önce resmi olarak duyuruldu ve zaten bölgede sınırlı bir test var.

İlginizi çekebilir:

Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimi İçin Instagram Reklamları Nasıl Kapatılır?

Sıkça sorulan sorular (SSS)

  • Uygulamayı kullanmak için yeni bir hesap gerekli mi?
    • Hayır, mevcut TikTok hesabınızı kullanmanıza izin veriyor. Şirket düzenli uygulama kullanıcılarına, mevcut veya gelecekteki TikTok uygulaması gönderilerinin Notes’ta gösterileceğini belirtti.
  • TikTok Notes için ne tür gönderiler yapılabilir?
    • Fotoğraflarınızı veya resimlerinizi bir başlık ve açıklama ile paylaşabilirsiniz. Instagram’ın aksine, fotoğrafa bir başlık eklemenize de izin veriliyor.
  • Uygulamada hikayeler var mı?
    • Hayır, şu an eski bir Instagram benzeri uygulama gibi görünüyor. Yüklediğiniz fotoğraflar profilinizde sınırlı bir süre olmaksızın duruyor.
  • Tiktok Notes, Türkiye’ye ne zaman gelecek? Uygulama ne zaman indirilebilir olacak?
    • Uygulama şimdilik sadece Avustralya ve Kanada ülkedelerinde “sınırlı test” amacıyla indirilmeye açıldı. Genellikle teknoloji şirketleri, yeni özellikleri veya hizmetleri, daha geniş bir dağıtıma başlamadan önce denemek için nüfusu daha küçük benzer ülkelere sunar. TikTok resmi duyurularında henüz uygulamanın ne zaman diğer bölgelere açılacağı konunda bir açıklama yayımlamadı. Bu bağlamda TikTok Notes uygulaması Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye’de de kullanıma sunulacaktır.
Tum Makaleyi Oku