İstanbul 2 vekil kaybetti

2 gunler önce 15

YSK’nın nüfus verilerini baz alarak oluşturduğu illerin milletvekili sayıları dağılım tablosu güncellendi. Yeni düzenlemeyle Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt’un milletvekili sayısı birer artarken, Hatay ve Kütahya’nın milletvekili sayısı birer, İstanbul’un ise iki milletvekili azaldı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Akın Bayram, milletvekili sayılarının değişkenlik göstermesini ülke içi göçten kaynaklandığını söyledi.

NÜFUSA GÖRE MİLLETVEKİLİ SAYILARI BELİRLENİYOR

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Sanayici Akın Bayram, “Seçimden sonra 6 ay içerisinde nüfus sayıları dikkate alınarak milletvekili sayılarında bir güncelleme söz konusu oluyor. Bu dönemde de çeşitli illerde nüfus transferlerinden dolayı bazı illerimizde milletvekili sayılarının artması bazı illerimizde de milletvekili sayılarının düşmesi söz konusu oldu. İstanbul'da 98 milletvekilimiz vardı ama önümüzdeki süreçte 2 vekil düşerek 96 milletvekili sayısına ulaşılacak” diye konuştu.

Özellikle Kovid-19 salgını sonrası büyük şehirlerde yaşanan zorluklara işaret eden Bayram, “1’nci bölge olan Anadolu Yakası ve Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler gibi 12 ilçenin bulunduğu 2’nci bölgede milletvekili sayılar düşmüş oldu. Milletvekili sayıları matematiksel hesaplama sonucunda gerçekleşiyor. Nüfusa oranla milletvekili sayısının 98'den 96'ya düşmesi, hem seçime hem de vatandaşların günlük yaşamına çok büyük etki etmez” ifadelerini kullandı.

Tum Makaleyi Oku