İstanbul'da 6 bin 400 Trafik Müfettişi Açığı Var..!

1 hafta önce 18

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, megakent İstanbul'da bu yıl artan motorlu taşıt sayısına göre, 6 bin 400 Fahri Trafik Müfettişi (FTM)  açığı olduğunu belirterek, " Görev üstlenmek isteyen müfettiş adayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kendilerine görevlendirme onayı verilmesini istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Basın Sözcüsü Halis Kahraman,  Türkiye genelinde, trafik kolluk görevlilerinin (Polis-Jandarma) bulunmadığı noktalar da onlara trafik denetimi görevinde yardımcı olmak amacıyla, fahri trafik müfettişlerinin 1997 yılından beri başarıyla görev yürütmekte olduklarını, megakent İstanbul'da müfettiş açığı  belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrı da bulunarak,  etkin bir trafik denetimi yapılması için müfettiş görevlendirmesi yapılmasını istedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan ve 1998 yılından beri faaliyet gösteren FTM Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman'ın müfettiş adaylarının talebi hakkında şu ifadeleri kullandı : "Bu yıl 04-10 Mayıs " Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası " dolayısıyla ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.   

Türkiye genelinde, trafik kolluk görevlilerinin (Polis-Jandarma) bulunmadığı noktalar da onlara trafik denetimi görevinde yardımcı olmak amacıyla, sivil inisiyatif olarak hiçbir beklentisi olmadan trafik kazalarında yaşanan can kayıplarını önlemek için trafik denetimi görevi üstlenen  Fahri Trafik Müfettişleri 1997 yılından beri  başarıyla görev yürütmektedirler.

Bugün Türkiye genelinde, aralarında spor yorumcusu Erman Toroğlu, gazeteci Yazgülü Aldoğan, Metin Akpınar, Mehmet Ali Erbil gibi popüler isimlerin de bulunduğu  asker, polis, avukat, öğretmen gibi her meslek grubundan yaklaşık 34 bini aşkın Fahri Trafik Müfettişi görev yapıyorlar..

Trafik Güvenliği konusunda duyarlı, büyükşehirlerdeki kuralsızlığın önüne geçmek isteyen çok sayıda  Fahri Trafik Müfettişi adayı var.

Ancak buna rağmen yeni trafik müfettişi adaylarına İçişleri Bakanı Sn.Ali Yerlikaya tarafından yıllardır onay verilmiyor.

Oysa yasa, bir ilde trafik tescile kayıtlı motorlu taşıt sayısının binde 2'si kadar trafik müfettişi olmasını öngörüyor.

Bu yıl Ocak ayı itibariyle İstanbul'da trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı yaklaşık 5 milyon 455 bin.

İstanbul'da  yasa uyarınca 10 bin 900  fahri müfettiş olması gerekiyor. Oysa İstanbul'da  halen  fahri trafik müfettişi sayısı 4 bin 500 civarında.

İstanbul'dan Müfettiş olmak için başvuran adaylar görevlendirme için iki ya da üç yıldır beklediklerini ifade ediyorlar.

Dünyanın birçok gelişmiş ve medeni ülkelerinde vatandaşlar, Fahri Trafik Müfettişi olmadıkları halde  fahri müfettiş gibi görev yapıyorlar, trafikteki kuralsızlıkları kolluk görevlilerine ihbar ediyorlar..Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir.

Türkiye genelinde ve megakent İstanbul'da her yıl motorlu taşıt sayısı arttığından, İstanbul'da 6 bin 400 müfettişe  ihtiyaç duyulduğundan, üstelik binlerce müfettiş adayları olmasından dolayı İçişleri Bakanı Sn.Ali YERLİKAYA'dan  yeni fahri trafik müfettişi adaylarına görevlendirme onayı verilmesini istiyorlar."

Tum Makaleyi Oku