İstanbul'da Gazze zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

1 hafta önce 18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan-Heniyye görüşmesinden ilk kareler

Heniyye ile yapılan görüşmelerde, ateşkes için atılacak adımların yanı sıra Gazze'ye dönük insani yardımların artırılması ve daha etkin ve hızlı ulaştırılmasına ilişkin konular da ele alınıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında soruları yanıtlayan Hakan Fidan, “Dünyayı bekleyen asıl büyük kriz, Filistin meselesiyle makyajı dökülen gerçekliği ortaya çıkan aslında Uluslararası sistemin ikiyüzlülüğü, uluslararası hukuksuzluk ve ikinci dünya savaşından sonra kurulmuş olan hegemonik sistemin işe yaramazlığıdır. Filistin meselesi mevcut devam eden zulüm ve katliam her geçen gün bunun daha açık ve net ortaya çıkmasına sebep olmaktadır" dedi.

Karşılıklı ziyaretlerin çok önemli olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ise, “Liderlerimizin direktifleri çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkiden daha da güçlendirilmesi için bizler aynı şekilde onların direktifleriyle bu görüşmelerimizi, özellikle bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması açısından çok önemli olduğunu buradan söylemek istiyorum. Tabi ki görüşmelerimiz kardeşane, dostane bir atmosfer içerisinde yapıldı. İkili ilişkilerimizi görüştük, siyasi ilişkileri, ekonomik, kültürel, güvenlik alanında da aynı şekilde yüksek düzeylere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. " ifadelerini kullandı.

#Recep Tayyip Erdoğan

#Cumhurbaşkanı

#Dolmabahçe

#Gazze

#Hamas Siyasi Büro Başkanı

#İsmail Heniyye

#Gazze Zirvesi

Tum Makaleyi Oku