Karayazı’da PKK’lı Aileye Yardım İddiası Devam Ediyor

3 aylar önce 42

Erzurum'un Karayazı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilgili yaşanan skandal iddialar konusunda Karayazı Kaymakamlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada “Dağdaki bir teröristin ailesine ev yaptırıldığı” iddiasına açıklık getirilmezken hasta yatağı alamadığı iddia edilen şehit babasına ihtiyacı olan hasta yatağının verildiği ve daha sonra kendisi tarafından iade edildiği ileri sürüldü.

Yapılan yardımların “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 3294 sayılı Kanun, 2022 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde faaliyetlerini yürütmekte” olduğuna dikkat çekilen Kaymakamlık açıklamasında, “Her yardımda olduğu gibi barınma yardımlarında da vakıf personeli tarafından hane ziyareti ve incelemesi yapılarak Vakıf Müdürü ve Vakıf Personelinin verdikleri bilgiler ışığında muhtaçlık durumu göz önünde bulundurularak 12 kişiden oluşan Mütevelli Heyet Kararı ile yardım yapılmasına veya yapılmamasına karar verilmektedir. Hiç kimseye herhangi bir terör örgütü üyesi ailesi olduğu için yardım yapılmamıştır/yapılmamaktadır.” Açıklaması yer aldı…

PKK'LI AİLEYE YARDIM İDDİALARI DEVAM EDİYOR

Açıklama detayında kamuoyuna yansıyan PKK’lı ailesine yardım konusunda bilgi yer almadı. İddialara göre; Karayazı ilçesi Ulucanlar Mahallesi'nde oturan Abdürrehim Bülbül’ün dilekçeyle müracaatı sağlanarak ilçe kaymakamı Muammer Sarıdoğan’ın talimatıyla ev yaptırıldı ve maddi yardım yapıldı.Skandala neden olan olayda ev yapılan Abdürrehim Bülbül’ün kızı, “Geji” kod adlı terörist Sakine Bülbül bu sırada aktif olarak PKK terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor.BAKANLIK ONAYI BİLE ALINMIŞ
Betonarme ev yapım talepleri kabul edilerek işlem başlatılarak,  09.03.2022 tarih ve 118 sayılı karar, üst yazıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlıktan gelen kabul yazısıyla 25.07.2022 tarihli fon kararıyla ev yapımı gerçekleştirildiği ileri sürülüyor.
Ayrıca “Geji” kod adlı terörist Sakine Bülbül'ün babası Abdurrehim Bülbül'ün hesabına barınma yardımı tutarı olarak ta 70 bin lira ödeme yapıldığı belirtiliyor.Erzurum'un Karayazı ilçesinde Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“KARAYAZI KAYMAKAMLIĞI BASIN AÇIKLAMASI 2024/1

Bazı sosyal medya platformlarında ve basın-yayın organlarında çıkan, gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili Kaymakamlığımızca bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 3294 sayılı Kanun, 2022 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir. Her yardımda olduğu gibi barınma yardımlarında da vakıf personeli tarafından hane ziyareti ve incelemesi yapılarak Vakıf Müdürü ve Vakıf Personelinin verdikleri bilgiler ışığında muhtaçlık durumu göz önünde bulundurularak 12 kişiden oluşan Mütevelli Heyet Kararı ile yardım yapılmasına veya yapılmamasına karar verilmektedir. Hiç kimseye herhangi bir terör örgütü üyesi ailesi olduğu için yardım yapılmamıştır/yapılmamaktadır. İlçemiz Y. Mahallesinde ikamet eden Şehit Babası Z.Y.’nin (müteveffa) talebi üzerine 2022 yılı yaz aylarında 200.000,00 TL. maliyetle Karayazı Belediyemiz tarafından kendisine ev yaptırılmıştır. Hasta yatağı 2021 yılında İlçe Devlet Hastanemiz tarafından Şehit Ailemize teslim edilmiş olup Şehit Babasının yatağı kullanmadığını beyan etmesi üzerine yine kendi isteği ile 2023 Temmuz ayında yatak İlçe Devlet Hastanesi tarafından ihtiyaç sahibi olan başka vatandaşlara verilmek üzere geri alınmıştır. Ayrıca ilçemizde son 2 yıl içerisinde devlet imkanları il e Şehit ve Gazi Ailelerimiz için 5 adet konut yardımı yapılmış bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 20/03/2024”

Tum Makaleyi Oku