Kartal'a Leverkusen modeli! Golcü + Sportif direktör...

2 haftalar önce 17

30 Nisan 2024 - 10:59 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 11:01

Beşiktaş, yaz transfer döneminde santrfor hattında büyük bir değişime gidecek. Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun’la yollarını ayıracak olan Kara Kartal, beklenen seviyede bir teklif gelmesi halinde Semih Kılıçsoy’un da satışına onay verecek. Yaşanması yüksek ihtimal olan bu köklü değişim sebebiyle santrfor hattı için bir çalışma başlatan Kara Kartal, Almanya Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen’le bu sezon şampiyonluk yaşayan Çek golcü Patrik Schick’i renklerine bağlamak için yoğun mesai harcıyor. 28 yaşındaki 1,91’lik santrfor, bu sezon 27 karşılaşmada 11 gol ve 3 asistlik performans sergilemişti.

Değeri 22 milyon €

Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan başarılı oyuncunun, piyasa değeri 22 milyon Euro. Yönetim, bu seviyelere çıkmayı düşünmese de satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle bu operasyonu tamamlamak istiyor. Başkan Hasan Arat’ın Schick’i özellikle istediği kaydedildi.

128 yıl sonra gelen şampiyonluk

128 yıl sonra Almanya Bundesliga'da Xabi Alonso yönetiminde 5 hafta kala mutlu sonra ulaştı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda bile yenilmeyen Leverkusen, Avrupa'da da yoluna devam ediyor.

Ekipte bir Türk de var

Peri masalı yaşayan Alman devi Bayern Leverkusen'de şampiyon teknik direktör Xabi Alonso'nun ekibine bir de Türk teknik adam yer alıyor. Teknik direktör direktör Devin Özek, Alonso'nun yardımcı antrenörü konumunda. Teknik adamlık kariyerine öncelikle Leverkusen'de scout olarak başlayan Özek, 2022 yılından itibaren 'Futbol A takım direktör yardımcısı' olarak görev yapıyor.

Golcü + Sportif direktör

Golcüyle beraber, sportif direktörün de Leverkusen’den getirilmesi hedefleniyor! Beşiktaşlı yetkililer bir yandan takımı başarıya götürecek doğru teknik direktörü bulmaya çalışırken diğer yandan da Beşiktaş’a futbol aklı olabilecek, oyuncu transferlerinde katkıda bulunabilecek bir sportif direktörü göreve getirmeye çalışıyor. Kara Kartal’da sportif direktörlük için Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen’de teknik direktör Xabi Alonso’nun ekibinde yer alan Devin Özek ismi öne çıkıyor.

Yeni yapılanmada yer alacak

Leverkusen’in bu sezonki büyük başarısında pay sahibi olan Özek, şubat ayından bu yana Beşiktaşlı yetkililerle görüşmelerde bulunuyor. Devin Özek ile gerek kişisel, gerekse transfere ayrılacak bütçe olmak üzere birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulunan Beşiktaşlı yetkililer, Özek’i yeni dönem futbol yapılanmasının içerisine dahil etmeye kararlı. Siyah-Beyazlılar, teknik direktör kim olursa olsun, gelecek olan teknik direktörle Özek’in birlikte çalışmasını istiyor.

(Fanatik)

Tum Makaleyi Oku