Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray yönetimi hata yapmazsa..."

1 hafta önce 41

TRT Spor'a konuşan Kaya Çilingiroğlu, Mertens ve Muslera'nın performanslarına da ayrı bir parantez açtı.

"DİĞER HOCALAR İNCELEMELİ"

"Sezon başından beri Galatasaray maç yapıyor ve hiçbir futbolcuda uzun süreli sakatlık görmüyoruz. Bir tek Icardi de yaşandı sanırım. Ziyech de Afrika Kupası'nda sakatlandı. Nisan ayına geldik 90 dakika çatır çatır basıyorlar önde. Okan Hoca'nın bu anlamda çok doğru bir antrenman sistemi uyguladığı ortaya çıkıyor. Diğer hocaların da incelemesi gerektiğini düşünüyorum."

"ELEŞTİRDİĞİMİZ ZAHA'NIN..."

"Takımda kim girse mutlu, herkes görevini yapıyor. Eleştirdiğimiz Zaha'nın bile 15 gole katkısı var. Muhtemelen kendisine yönelik eleştirileri üzerine almayacaktır. Çünkü adam işini yapıyor gayet. İngiltere'de de öyle çok skorer bir futbolcu değildi zaten."

"SAZI ELİNE ALMASI GEREKİYOR"

"Okan Buruk, bu sene Kerem Demirbay diye bir futbolcuyu çok fazla ön plana çıkardı. Sezon başında yapılan transferler arasında geri planda kaldı ama takımda ciddi katkı sağlıyor. Barış Alper takımın jokeri oldu zaten. Nereye koysan orada oynayacak. Stoper hariç her yerde oynuyor. Bunları ortaya koyan hep Okan Buruk. Türk futbol kamuoyunun Okan Hoca'ya hakkını vermesi gerekiyor, daha çok konuşulması gerekiyor. Galatasaray yönetimi, transferdeki hatalarına devam etmezse Okan Buruk'la Avrupa'da başka şeyler düşünülebilir. Büyük başarılar gelebilir. Bu sene itibariyle bence 'Türkiye'nin 1 numaralı teknik direktörü benim' dedi. Önümüzdeki sezon transferde sazı eline alması gerekiyor. Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'in devrinin kapandığını düşünüyorum."

GEDSON VE MERTENS KIYASI

"Mertens'in futbol üstü bir aklı var. Gedson Fernandes'in fiziksel ve atletik özellikler Mertens'in önünde. Teknik kalitesi de aşağı da değil. Ama yaptığı işler arasında uçurum kadar fark var. Orada işte futbol aklı ortaya çıkıyor. Gedson'da sürat, çabukluk, hava hakimiyeti, güç, tempo, dripling, şut atıyor, geri geldiği zaman iki ayağını kullanıyor, araya bırakıyor, uzun atıyor. Ama bakıyorsun Mertens'in yaptığı işin 10'da birini yapamıyor. Demek ki futbol sadece fiziksel özelliklerden ibaret değil. Mertens, Adana Demirspor maçında 1-0'dan sonra takımının baskı yediği anlarda herkesi pas oyununa çevirdi sonra peş peşe goller geldi zaten."

"MUSLERA, RONALDO GİBİ"

"Cristiano Ronaldo'nun gol attıktan sonra sevinci var 'Ben burdayım diye' Muslera da Ronaldo gibi. Galatasaray'da hep varlığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Tum Makaleyi Oku