LGS sonuçları sorgulama ekranı MEB: LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2 gunler önce 16

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları için 28 Haziran 2024 tarihi işaret edilmişti. Puan durumu ve sıralama gibi ayrıntıların da yer alacağı LGS sonuçları belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinden sorgulanabilecek. Peki, LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 1

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları için nefesler tutuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran'da iki oturum olarak gerçekleştirilmişti.

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 2

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yayımlanan kılavuza göre, LGS sonuçları 28 Haziran Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. LGS sonuçlarının bugün mesai bitimine kadar ilan edilmesi bekleniyor.

"Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

LGS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 3

TERCİH SÜRECİ HAKKINDA

Bugün açıklanacak sınav sonuçları öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 4

MEB'DEN LGS TERCİH SÜRECİ İÇİN EBEVEYNLERE YÖNELİK KILAVUZ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın ardından başlayacak tercih sürecinde bu yıl ilk kez ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırlandı.

Kılavuza, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin bilgiler ile sıkça sorulan sorular ve öneriler gibi detaylı konu başlıkları yer alıyor. Aynı zamanda tercih kontrol listesi, okul türleri ve yerleştirme detaylarına da kılavuzdan ulaşılabiliyor.

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 5

LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

MEB, öğrencilere liselere yerleştirme sürecinde destek olmak amacıyla rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla verilecek "tercih danışmanlığı" hizmetinin de hazırlıklarını tamamladı.

Bu kapsamda, tüm illerde görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, tercih sürecinde öğrencilerin bir üst eğitim programına yerleşmesi amacıyla tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Tercih danışmanlığı birimleri, eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde kurulacak.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla LGS tercih dönemi için Türkiye genelinde yaklaşık 19 bin tercih danışmanlığı birimi kuruldu. Bu birimlerden 1 milyon öğrencinin ve velinin yararlanması bekleniyor.

Ayrıca tercih danışmanlığı sürecinde görevli rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, öğrenciler ve veliler, bakanlığın internet sitesinden güvenilir ve güncel bilgilere ulaşabilecek.

 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - 6

Tercih danışmanlığı sürecinde, öğrencilerin kendini tanıması, fırsatları değerlendirmesi, sorumluluk alarak karar vermesi, çok yönlü gelişiminin desteklenmesi ve toplum için sağlıklı bir birey olarak yaşamını sürdürmesi konularında öğrencilere ve ebeveynlere kılavuzluk edilecek.

TERCİH SÜRECİ EBEVEYN KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Tum Makaleyi Oku