Mehmet Demirkol: "Sezonun kırılma maçı..."

3 haftalar önce 35

Socrates'e konuşan Mehmet Demirkol'un Sarı-kırmızılılarla ilgili sözleri şöyle...

"ICARDİ ACAYİP BİR ADAM"

"Galatasaray'da geçen haftadaki mağlubiyet krize dönüşmedi. Maça bakarsak gole kadar direkten dönen top, verilmeyen penaltı var. Tamamen üstün oynadıkları mücadeleyi kazandılar. Baskılıydılar, rakibini çıkartmadılar ve Icardi çok acayip bir adam bütün işi çözdü. Sezonun özeti gibi bir şey oldu. Fenerbahçe kötü değildi ama Galatasaray rakibine göre biraz daha sağlıklı ve mental açıdan diri durdu."

"CART DİYE KESTİ"

"Okan Buruk'un kadro ve oyuncu tercihleri de belirleyici oldu. Şampiyonluk maçında 2 aydır iyi futbol oynayan Kerem Demirbay'ı cart diye kesti işte. Kerem Aktürkoğlu'nu oynatmamıştı bir anda sahaya attı. Zaha'yı kesmişti. Yani her seferinde yaptığı tercihler hep sonuç verdi sonuç buldu. Bunda sadece Okan Hoca'yı değil İrfan Hoca'yı da ekleyebiliriz. Teknik ekipten ciddi destek aldı."

"KIRILMA MAÇI..."

"Bence sezonun kırılma maçı Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 4-3 yendiği maçtır. 3-2'ydi skor ve penaltıyla kırmızı kart işi çözdü. O gün çok kötü oynamışlardı. Peşine de Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararını sayabiliriz çünkü çok yırpandılar. Galatasaray ise güçlü çıktı."

ERDEN TİMUR'A ÖVGÜLER

"Icardi ve Erden Timur arasında özel bir bağ var. Erden Timur'a Galatasaray taraftarı da hakkını veriyor zaten. Bir kimlik oluşturdu artık. Bu kadrolar çok zordur. İdare edebildiğin zaman seni sonuna kadar götürür, idare edemezsen herkesi götürür. Geçmişte hayal kkrıklıklarını biliyor."

FENERBAHÇE'YE ELEŞTİRİLER

"Fenerbahçe sürekli başarısızlığın sebebinden dolayı haksızlığa uğradık diyor. Aziz Yıldırım bir çıkış yaptı ve haklı da bir çıkış yaptı. Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın hataları dışında yönetimin de hataları var. Aziz Yıldırım bunları dile getirdi."

İLKAY GÜNDOĞAN - GALATASARAY İDDİASI

"Eğer İlkay'ı getiriyorsan çevresindeki adamlar ona göre iyi olmalılar. Dortmund ve City'de böyle başarılı oldu. Barcelona'da tam anlamıyla istediğini yapamadı çünkü kadro ona hitap etmiyordu. İlkay'ı direkt getirip hadi başarılı sağlayayım düşüncesine girersen oyuncu sudan çıkmış balığa döner."

"KÖHN'İN İŞLENMESİ GEREKİYOR"

"Henüz Derrick Köhn için Galatasaray'ın net sağ beki diyemiyoruz ama işlenmesi gerekiyor. O potansiyelini görüyoruz. Fiziği ve hızı da var. Okan Hoca'nın üzerine düşmesi lazım." dedi.

Tum Makaleyi Oku