Mısır'da "Ölüler Şehri" keşfedildi: 300'den fazla mezarın bulunuyor

2 gunler önce 10

Bilim insanları Mısır'da 300'den fazla mezarın bulunduğu "Ölüler Şehri" adını verdikleri devasa bir mezarlık keşfettiler.

 300'den fazla mezar bulunuyor - 1

Arkeologlar Mısır'ın Asvan kentinde 300'den fazla mezarın bulunduğu bir keşif yaptılar.  4 bin 500 yıl önce kurulduğu belirtilen şehirin önemli bir ticaret, taş ocağı ve askeri bölge olduğu ancak burada yaşayan halkının yaşamının uzun süre bir sır olarak kaldığı aktarıldı. 

 300'den fazla mezar bulunuyor - 2

ÇOĞUNDA HASTALIK BELİRTİLERİ VAR

Beş yıldır bölgede çalışan ekip, yakın zamanda her biri 30 ila 40 mumya içerecek şekilde 900 yıl boyunca yeniden kullanılmış 36 mezarı ortaya çıkardı. Mumyaların çoğunda hastalık belirtileri görülüyordu. çocuklarda anemi ve yetersiz beslenme tespit edildi.

 300'den fazla mezar bulunuyor - 3

SINIFLARINA GÖRE GÖMÜLMÜŞLER

Mumyalar üzerinde yapılan araştırmalar, gömülerin yüzde 30 ila 40'ının gençlik yıllarında, yeni doğmuşken veya ergenlik çağında ölmüş olduğu aktarıldı.

Kazıda ayrıca insanların sınıflarına göre gömüldüğü ortaya çıkarıldı. 

Ekip, Asvan'ın başkomutanının mumyalanmış kalıntıları da dahil olmak üzere seçkinlerin tepenin üzerinde, orta sınıfın ise aşağıda olduğunu buldu.

 300'den fazla mezar bulunuyor - 4

ASVAN ŞEHRİ

Milano Üniversitesi'nde arkeolog olan Patrizia Piacentini, "Bu gerçekten muhteşem bir buluntu, Mısır'da eşi benzeri yok" dedi.

Dünyanın kesintisiz olarak yaşanılan en eski şehirlerinden biri olan Asvan, Nil Nehri'nin doğu kıyısında yer almaktadır. Bugün hala ayakta olan birçok eski Mısır anıtına granit sağlayan taş ocaklarına ev sahipliği yapmış ve Romalılar, Türkler ve İngilizler için askeri bir karakol olmuştur.

Tum Makaleyi Oku