Mobil bankacılık ile birikimler cepte

1 hafta önce 25

Bankacılık sektöründe dijitalleşmenin de etkisiyle kullanıcılar ağırlıklı olarak mobil uygulamalar üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. İşlem süresini kısaltan ve vatandaşlara zaman tasarrufu sağlayan mobil bankacılık uygulamaları artık akla ilk gelen ana işlem kanalı haline geldi. Daha önce sadece sınırlı sayıda işlemlerin gerçekleştirildiği mobil aplikasyonlar artık adeta cepteki banka şubelerine dönüştü.

Tüketiciler günümüzde bir banka şubesinde gerçekleştirilen işlemlerin tamamını cep telefonları üzerinden yapabiliyor. Mobil uygulamalar üzerinden standart banka hesabından daha farklı işleyen birikim hesabı ile tasarruflardan gelir elde edilebiliyor. Birikim yapmak zor görünse de bir birikim hesabı açarak kısa sürede kazanç sağlanabiliyor. Farklı çeşitlerde fonların bulunduğu birikim hesapları, tüketicilerin yoğun olarak başvurduğu yatırım kanalları arasında şimdiden yerini aldı. Birikim hesabında standart hesaptan farklı olarak belli bir vade süresi seçilebiliyor.

DÖVİZ İŞLEMLERİNE ZAMAN KISITI YOK

Yine mobil bankacılık içinde döviz hesabı açarak avro ve dolar gibi yabancı para cinsleri üzerinde birikim yapılabiliyor. Bireysel kullanıcılar bu sayede isterse eline geçen parayı yabancı para cinsine aktarabiliyor. Yine zaman kısıtı olmaksızın vatandaşlar paralarını TL’ye çevirebiliyor. Birikim hesabından, zaman farketmeksizin, ek bir ücret/ceza ödemeden istediğiniz tutarda para çekilebiliyor. Aynı zamanda düzenli ödeme talimatı verilerek hesaptan otomatik olarak birikim yapılmasını olanak sağlayan birikim hesabı uygulamaları da tercih edilebiliyor. Böylece para otomatik olarak değerlendiriliyor. Bu işlem için kredi kartı limiti de kullanılabiliyor. Yine bu modelde birikim hesabına aktarılan paranın yatırım fonlarında değerlendirilmesi için kullanıcılar talimat verebiliyor.

Tum Makaleyi Oku