Cüneyt Tanman: "Mustafa Denizli'ye inanmamıştık..."

1 hafta önce 4

68 yaşındaki Cüneyt Tanman, eski hocası Mustafa Denizli'yle olan anılarını da paylaştı.

"DERWALL'İN GELMESİNDEN SONRA..."

"Kariyerime stoper oynamaya başladıktan sonra futbolum iyiye gitmeye başladı. Yaş biraz ilerleyince tecrübelenmiştik. Derwall'in gelmesinden sonra stad zeminleri de düzelmişti. Artık nerde ne yapacağımızı biliyorduk ve rahat hareket ediyorduk."

"TANJU'NUN OLMADIĞI MAÇLARDA..."

"Mustafa Denizli, Tanju'nun olmadığı maçlarda beni forvet oynatırdı. Bazen Avrupa'da 3 santrfor çıkardı. Ben de onların arasında forma şansı bulurdum."

"İNANILMAZ BİR ATMOSFER VARDI"

"Futbol hayatımdaki en değerli maç, Eskişehirspor maçı diyebilirim. 14 yıllık aradan sonra averajla şampiyon olmuştuk. Stad, yöneticiler, oyuncular inanılmaz bir atmosfer vardı."

"6 YIL KAPTANLIK YAPTIM"

"Galatasaray'da 17 yaşında futbola başlamıştım. O arada Fatih Terim ise Adana Demirspor'da oynuyordu. Daha sonra o geldi kaptan oldu. Terim gittikten sonra 1985-1991 yılları arası 6 yıl aralıksız kaptanlık görevi üstlenmiştim. Kaptanlık gerçekten büyük bir sorumluluk o zaman yönetim ve oyuncular arasında köprü görevi görüyordum. Sıkıntılar olduğu zaman iki tarafa da bildirip dengeyi oturtmaya çalışıyordum."

"MUSTAFA DENİZLİ FAZLA CESURDU"

"Mustafa Hoca gerçekten fazla cesurdu. Milli Takım'da 8-0'lık mağlubiyet almışlığı da var. Ona rağmen hiçbir zaman geri adım atmayı sevmezdi. Doğan Koloğlu ve Hıncal Uluç ona hücum futbolu oynatma konusunda büyük destek olmuştu."

"İNANMAMIŞTIK ONA!"

"İsviçre'deki ilk Neuchatel Xamax maçını 3-0 kaybetmiştik. Kaçırdığım net bir pozisyon vardı. Sahaya taraftarlar girdi, oyundan koptuk bir anda skor 3-0'a gelmişti. Soyunma odasında Mustafa Denizli, 'İstanbul'da 5-0 kazanacağız' dedi. Açıkçası inanmamıştık ona. Daha sonra 5-0 aldık ve belki de Türk futbol tarihinde bir dönüm noktası oldu. 4-0'ken kaçırdıkları bir gol var. Belki de onu atıp turu geçebilirlerdi. Neuchatel bizden iyi takım değildi ama böyle bir geri dönüş günümüzde bile halen konuşuluyor."

"MONACO'DAN ÇEKİNMİŞTİK"

"Kurada Monaco'yu çektikten sonra 6 attıkları maçın kasedini izliyoruz. Çok iyilerdi. Yani bugünün PSG veya Barcelona'sına denk bir takımdı. Bizim stoperlerimiz 1,80 veya 1,85 boyunda onlarda 1,90 boyunda 5-6 tane 11 oyuncusu vardı. Biraz çekinmiştik. Ama yine doğru futbol oynarak 1-0 galip geldiğimiz maçın rövanşında 1-1'lik skorla elemeyi başarmıştık." sözlerini kullandı.

Tum Makaleyi Oku