Ömer Çelik'ten CHP'ye eleştiri: Örtülü ilişkiler içindeler, siyaset gelenekleri yok

3 haftalar önce 16

Yerel seçime 3 gün kaldı. Partiler son hazırlıklarını yapıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü , NTV yayınında Ahmet Örsoğlu’nun sorularını yanıtlıyor.

Çelik’in açıklamaları şöyle:

"Büyük bir şölen havası var. Biz seçimi seviyoruz, sandığı seven bir partiyiz. Herkes gayret ediyor. Son söz milletimizin.

ÖZGÜR ÖZEL'İN "TÜRKİYE İTTİFAKI" VURGUSU

CHP, geçen seçimlerdeki altılı masayı kurmaya çalıştı. Diğer partiler buna yanaşmayınca DEM’le bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Her iki taraf da bunun adını tam koymadan ittifakı gerçekleştirmeye çalışıyor. Aslında bir ittifak var; bunun ifadesi ittifakı oluyor. Bu fiilen sahada gördüğümüz bir şey… Siyasetten anlayan herkesin rahatlıkla gözlemleyebildiği bir şey.

Burada yanlış olan şu; Kemal Kılıçdaroğlu döneminden, Özgür Özel dönemine kadar örtülü ilişkiler siyaseti içerisinde dolaşıyorlar. CHP açısından şöyle bir şey var; geçmişte yaptıkları, bugün söyledikleri birçok şeye katılmayız ama bir siyaset geleneği vardı CHP’nin. Bu siyaset geleneği Deniz Baykal döneminden sonra tamamen ortadan kalkmış gözüküyor.

Milli çıkarlar konusunda bir hassasiyet vardı. Bu hassasiyetin nasıl ortadan kaldırıldığını gördük? Terörle mücadeleyle ilgili tezkerelere destek vermeyerek. Kılıçdaroğlu döneminde başladı, Özgür Özel döneminde de devam ediyor."

Tum Makaleyi Oku