Öğretmen atama takvimi için tarih belli oldu: 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de

1 hafta önce 85

Öğretmen atama takvimi için tarih belli oldu. 2024 öğretmen atamaları takviminin yanı sıra branş dağılımı ve kontenjan bilgisi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalara çevrilmişti. Erdoğan, atama takviminin ilan edileceği tarihi duyurdu. Peki, 2024 öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak?

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 1

2024 öğretmen atama takviminin ne zaman açıklanacağı, atama bekleyen binlerce öğretmenin gündeminde yer alıyor. Öğretmen atama takviminde beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in işaret ettiği 6 Mayıs tarihli kabine toplantısı ardından öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama geldi. Peki öğretmen atama başvuruları ne zaman, başlayacak kadro sayısı açıklandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamasında son durum gelişmeleri

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın değindiği konulardan biri de atama takvimi oldu.

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama bekleyen öğretmenlere ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok, kısa zamanda inşallah atamayı da bilhassa Bakanımız açıklayacaktır."

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 4

Millî Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayında öğretmen atama rakamları konusuna da değindi. Hafta içi ayrıntıların belli olacağını bildiren Bakan Tekin, konuyla ilgili şu bilgileri vermişti:

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 5

"Öğretmen atamaları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin toplanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın nihai kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız. Bizim Bakanlık açısından her branş eşit derece önemlidir. Hiçbir branşın bakan olarak ayırt edecek pozisyonda değilim. İhtiyacımız sayısal olarak neyse daha az ihtiyaç olan bölüme kaynak aktaracak değiliz. Elimizde 130 branşın Türkiye genelinde ihtiyaç tablosunu alırız. Bize tahsis edilen kadro ne kadar orantısını yapmış durumdayız. Oradan bize rakam verilir."

 2024 öğretmen atamaları ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan için gözler MEB'de - 6

GEÇEN YILIN ÖĞRETMEN ATAMALARI HAKKINDA

Geçen yıl yapılan atamalarda branş dağılımı şöyleydi; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı.

Tum Makaleyi Oku