Öğretmen atamaları 2024: Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?

1 hafta önce 61

Öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan 2024 öğretmen atamaları öncesinde, kadro sayısı ve branş dağılımı açıklanacak. Kabine toplantısının ardından atanacak yeni öğretmen sayısını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Öte yandan Kabine toplantısının yapılacağı tarih belli oldu. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?

 Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu? - 1

2024 öğretmen atama takviminin ne zaman açıklanacağı, atama bekleyen binlerce öğretmenin gündeminde yer almaya başladı. Kabine toplantısını işaret eden Bakan Tekin, Kabine'yi işaret etmiş ve öğretmen ataması için belirlenen rakamın Kabine sonrasında açıklanacağını açıklamıştı. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu?

 Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu? - 2

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi için Kabine'yi işaret etmiş ve öğretmen atamaları için belirlenen rakamın Kabine sonrasında açıklanacağını belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama daha yapan Tekin, atama sayısında anlaşmaya vardıklarını belirtti ve ayrıntıların yakın zamanda belli olacağını duyurdu.

Buna göre; 6 Mayıs tarihinde yapılacak olan yeni Kabine toplantısının ardından 2024 öğretmen atamaları belli olacak. Kabine toplantısı sonrasında atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı açıklanacak.

 Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu? - 3

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Atama bekleyen yüzlerce öğretmen adayı Kabine toplantısının yapılacağı tarihi araştırıyor. Merakla beklenen Kabine toplantısı tarihi belli oldu.

Buna göre; Kabine toplantısı 6 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Toplantının saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

 Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu? - 4

ÖĞRETMEN ATAMALARI KABİNE GÜNDEMİNDE

Kabine gündeminde terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli başlık var. Kabine gündeminde yer alan en önemli madde ise öğretmen atamaları olacak.

Kabine toplantısının ardından atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

 Öğretmen atamaları ne zaman, branş dağılımı belli oldu mu? - 5

EŞİT DERECEDE YAPILMASI İÇİN YAZILIM GELİŞTİRİLDİ

130'a yakın farklı branşta atama yaptıklarına dikkati çeken Tekin, her branşın eşit derecede önemli olduğuna işaret etti.

Bakan Yusuf Tekin'den branş ve kontenjan dağılımıyla ilgili açıklama: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? - 5
Branşlardaki atamaların adil bir biçimde yapılması için otomatik yazılım geliştirdiklerini belirten Tekin, "Hiçbir endişeleri olmasın. Tamamen objektif, eşit, adil bir biçimde branş dağılımını tanımlayacağız. Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımını açıklayıp süreci başlatacağız." dedi.

Tum Makaleyi Oku