Özgür Özel'den Sinan Ateş davası açıklaması: Artık mızrak çuvala sığmıyor

2 gunler önce 21

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi başladı.

Duruşmayı takip eden Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilere açıklama yaptı.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş konuştu bence orada söylenebilecek bunun üzerine bir kelime kalmadı, oğlunu vuranların, vurdurtanların kalemini kıranların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi, 'Ben zaten ölüyüm.' dedi. Saniye Ateş kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi siyasilerin isimlerini söyledi sözlerini bitiremeden baygınlık geçirerek salondan sağlık sebebiyle çıkarılmak zorunda kaldı.

"İNSANIN KANI DONUYOR"

İnsanın kanı donuyor. Anne, öldürüleceğini bilen oğlunun hayatını kurtarmak için kimlerle konuştuğunu tane tane anlattı. Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Sinan Ateş'in dava arkadaşları gözyaşları içinde annesini dinliyorlar. Bu mızrak bu çuvala artık sığmaz bu cinayeti azmettiren çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor.

"BU İŞ VİCDAN MESELESİ"

Yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. Bu meselenin artık siyaseti çıkarı kalmadı. Bu iş vicdan meselesi. Vicdanı olanlar vicdansızları her zaman yenerler. Bu milletin vicdanı bu cinayetin aydınlanmasına kim mani oluyorsa onu tarihe gömecek."

Tum Makaleyi Oku