Özgür Özel: Geçim olmazsa seçim olur

2 gunler önce 16

Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ekonomiyi eleştiren CHP lideri Özel, "Meydandaki işçiler erken seçim diye bağırıyorlar. Milletin sıkıntılarına çare olacak adım atılırsa 31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp ben birinci partiyim hadi seçim demeyeceğim ama millet isterse ne yapalım? Sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da siyaseten Cumhur İttifakı çekecek." dedi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugünkü 17 bin lira ocaktaki 13 bin liraya denk geliyor 6 ay daha zam vermeyelim diyor. 17 bin lira sen al bakalım hesabını ona göre yap. Böyle bir hesap olmaz. Biz hesabımızı millete göre yapıyoruz. Kocaeli Gebze'ye gidiyoruz 100 bin kişi geliyor oraya zam istiyoruz diyorlar. Geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Meydandaki işçiler erken seçim diye bağırıyorlar. Milletin sıkıntılarına çare olacak adım atılırsa 31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp ben birinci partiyim hadi seçim demeyeceğim ama millet isterse ne yapalım? Çay üreticisi seçim istiyorsa tek günah sizin. Biz hesabımızı millet neye göre yapıyorsa ona göre yapacağız.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI

Biz MYK'dan en az iki kişi ile takip ediyoruz. Sinan Ateş suni gündemse işsizlik suni gündemse nedir senin gündemin? Biz halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Hakaret etmeyiz. Şimdi normalleşme diyorsunuz onlar vatandaşla zulmettikçe muhalefette yumuşama olmaz. Vatandaşın gündemi neyse benim gündemim o. Asgari ücret 3 bin 850 lira düşmüş durumda. Sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da siyaseten Cumhur İttifakı çekecek."

Tum Makaleyi Oku