Rıdvan Dilmen: "Bana göre sezonun en iyi oyuncusu..."

3 haftalar önce 33

Rıdvan Dilmen, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'la ilgili de övgüler sarf etti.

"9 TANE NET POZİSYONA GİRDİLER"

"Galatasaray, top rakipteyken ligin en iyi takımı çünkü topu çok erken kapıyorlar. Konyaspor karşısında en az 9 tane net pozisyona girdiler. 90+3'de Icardi orta sahaya gelip top aldı. Neden? Çünkü Icardi isterse çıkar adam da kovalar golünü de atar. Özellikle Galatasaray'ın puan kaybettiği maçlara bakın Icardi devreye giremeyince eksiye düşüyorlar. Lewandovski, Kane, Benzema, Mbappe ve bunların arasına Icardi'yi alabilirim. Formda hali her takımda oynar."

"KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN AMA..."

"Okan Buruk büyük iş başardı. Zaha, Ziyech, Tete diye yıldız futbolcu getirdiler. Oynadıkları maç sayısı 12 veya 13'ü geçmiyor. Ndombele hiç oynamadı bile. Kimse yanlış anlamasın ama geçen seneki kadroyla devam ettiği maçlar da oldu. Gitti İtalya'dan Berkan'ı geri getirdi. Üstüne orjinal beksiz oynadı. Burada hoca faktörü devreye giriyor. Dön Fenerbahçe'ye bak hemen hemen bütün transferleri iyi çıktı."

"GALATASARAY BÜYÜK FARK ATTI"

"Fenerbahçe 13 yılda sadece 1 kez şampiyon olabilmiş. 2011'de Fenerbahçe 1 veya 2 şampiyonluk öndeydi. Bugün geldiğimiz noktada Galatasaray rakibine büyük fark attı. 24'e 19 şampiyonluk farkı. Fenerbahçe'nin bu seneki en büyük hatası Süper Kupa'ya çıkmamak oldu. Eğer oynayıp yenilselerdi belki de lige daha çok motive olacaklardı."

"TEK EKSİĞİ BU"

"Galatasaray rakibini beklemeyi bilmiyor. Tek eksiği bu. Eğer Fenerbahçe'ye karşı önde basklı şekilde oynasalardı kazanabilirlerdi. Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre Avrupa'dan daha erken elendiği için avantaj sağladı."

"TORREİRA, ICARDİ, BARIŞ, NELSSON, MUSLERA"

"Galatasaray'ın şampiyonluğunda ilk sıraya Torreira'yı koyarım. Sezonun en iyi oyuncusu bana göre. İki Icardi çünkü koca sezonu tek santrforda bitirdiler. Üçe Barış. Dört Nelsson. Beş Muslera. Ortak nokta ne? Omurgalar. İkinci yarı Mertens'i sayabiliriz ama genel performansa bakarsak sıralama böyle olur."

TRANSFERE DAİR

"Köhn Galatasaray'ı idare eder. Bir tane yerli alternatifi olabilir. Sağ bek kesin şart. Bir de yedek kulübesi zengin tutulmalı."

YABANCI VAR YORUMU

"Yabancı VAR geldikten sonra Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kazandığı penatılar azaldı. Ben beğeniyorum. Futbol tarzıma uyuyor. "

Tum Makaleyi Oku