Sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri üreten 4 işletme mühürlendi

2 haftalar önce 54
Sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri üreten 4 işletme mühürlendi

Son Güncelleme :

30 Nisan 2024 - 13:32

Bu Haber 0 kez okunmuştur.

reklam

Reyhanlı ilçesinde sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri üreten 4 işletme mühürlendi.
Reyhanlı ilçesinde, sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri üreten ruhsatsız 4 işletme, valilik tarafından mühürlendi. İlçe Emniyet, İlçe Tarım Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına uyulmayan ve ruhsatsız olduğu belirlenen işletmelerde, satışa hazır süt ve süt ürünlerine el konuldu.
İlçe Emniyet ile İlçe Tarım müdürlükleri ve zabıta ekipleri, 4 işletmede sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri imal edildiğini belirledi.
Adreslere giden ekipler, hijyen kurallarına uyulmayan 4 işletmenin de ruhsatsız olduğunu tespit etti. Mühürlenen işletmelerde, satışa hazır süt ve süt ürünlerine el konuldu.
Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “İlçemiz genelinde ruhsatsız ve hijyen kurallarına uyulmadan süt ve süt ürünleri üretildiği bilgisinin alınması üzerine ilçe Orman ve Tarım Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı yapılan denetimlerde birçok işletmede yapılan denetim neticesinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadan üretildiğinin tespit edildiği, hijyen kurallarına uyulmadan süt ve süt ürünleri üretildiği görülmüştür. Bu kapsamda, toplamda 4950 kg süt ve süt ürünleri imha edilmiştir. İlgili ekiplerimiz denetimlerin devam ettiğini ve iş yerlerine ağır yaptırımlar uygulandığını belirtmekteyiz. Ayrıca, vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına denetimlerin sürekli olarak sürdürüleceği hususunu önemle vurgulamaktayız” denildi.

Tum Makaleyi Oku