Sandık başından ilginç görüntüler

3 aylar önce 51

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. İşte sandık başlarından yansıyan renkli anlar...

Sandık başından ilginç görüntüler - 1

ASTRONOT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI

Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanacağı okula kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi.

Beyciler Mahallesi'ndeki evinden astronot kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 2

Bişgin, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini söyledi.

Gezeravcı ile gurur duyduğunu belirten Bişgin, Gezeravcı'nın uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçtiğini, kendisinin de seçimlerde astronot kostümüyle oy kullanan ilk kişi olarak tarihe geçmek istediğini belirtti.

Sandık başından ilginç görüntüler - 3

Bişgin, kostümü elindeki malzemelerle hazırladığını dile getirerek, "Seçimin havasını değiştirmek istedim. Motosiklet kaskının üzerini kapladım. Dövüş sporu yaptığım için orada kullandığımız malzemeler... Arıcı kıyafetlerimizin üzerine folyo kapladım. Farklı bir model tasarladım" diye konuştu.

Sandık başından ilginç görüntüler - 4

"ADANA KRALI" DA OYUNU KULLANDI

Kral kıyafeti giymesi ve taç takarak kentte dolaşması sebebiyle "Adana Kralı" olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen de merkez Sarıçam ilçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulunda oyunu kullandı.

Sandık başından ilginç görüntüler - 5

Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yaptığını anlatarak, "Bütün Adanalı kardeşlerim beni kabullendi. Kentte kral olarak geziyorum. Amacım gönüllü olarak Adana'yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum" diye konuştu.

Sandık başından ilginç görüntüler - 6

Adana'nın sembol renklerini taşıdığını söyleyen Şen, "Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf çektirenler çok mutlu oluyor. Ben de mutlu oluyorum" dedi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 7

OY KULLANMAYA KÖPEĞİYLE GİTTİ

Edirne'de yaşayan Nebahat Bilgin, köpeği "Bambi" ile oyunu kullandı.

Bilgin, oy kullanacağı Kurtuluş İlkokuluna 7 yaşındaki dişi şivava cinsi köpeğiyle geldi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 8

Oy kullanma kabinine girerken köpeğini sandık görevlilerine teslim eden 74 yaşındaki Bilgin, evden dışarı çıkarken köpeğini yanından ayırmadığını söyledi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 9

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Bilgin, "Köpeğim 7 yaşında, birlikte oyumuzu kullanmaya geldik. Her seçimde böyle geliyoruz" dedi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 10

ANKARA'DA DA EVCİL DOSTLAR SANDIK BAŞINDA

Ankara'nın Çankaya Mahallesindeki Çankaya Lisesinde de vatandaşlar oy kullanıyor.

Bazı vatandaşlar oy kullanmaya evcil hayvanlarıyla geldi.

Sandık başından ilginç görüntüler - 11

Sahipleriyle oy kullanmaya giden köpekler büyük ilgi gördü.

Sandık başından ilginç görüntüler - 12

Sahiplerinin sırtında gezen köpekler vatandaşların ve kameraların dikkatinden kaçmadı.

Sandık başından ilginç görüntüler - 13

YÖRESEL KOSTÜMLERLE OY KULLANDILAR

Adana'da 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bir kişi sandık başına kentin yöresel kıyafetiyle gitti.

Sandık başından ilginç görüntüler - 14

Kentin yöresel kıyafetlerini giyen 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde Buhara Ortaokulunda oyunu kullandı.

Giydiği şalvar takımı ve elinde tespihiyle oyunu kullanan Ünal, hafta sonları genelde yöresel kıyafetleri tercih ettiğini belirtti.

Sandık başından ilginç görüntüler - 15

Adana'nın tarihi Büyüksaati'nde yöresel kıyafetler giyerek zaman geçirdiklerini anlatan Ünal, seçim gününde değişiklik yapmakı istediğini söyledi.

Ünal, "Şimdi tarihi Büyüksaat'e gidip arkadaşlarımla oturacağım, iftarı bekleyeceğiz. Tespihim çok dikkat çekiyor. Tespih olmazsa olmazımdır. Evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam" diye konuştu.

Tum Makaleyi Oku